Färg i återvinningsbar förpackning

Hej

Mina inrednings och fixarfingrar går fortfarande varma. Jag behöver verkligen mina projekt och få vara i göranden och skapa något. Så har jag alltid fungerat skulle jag tro. Färg i återvinningsbar förpackning. Häromvecan köpte vi ett skåp till Tildas rum med glasdörrar. Inne i det ska jag måla baksidan om ni förstår. Istället för att ha den vit eller i mdf skiva färgen ska den bli i färgen stengods.

Färg i återvinningsbar förpackning

När jag höll igång som mest här hemma när vi skulle flytta in fick jag nys om Klint och deras miljövänliga färg i återvinningsbara förpackningar. Det var nytt för mig att färgen kom i en helt ny typ av förpackning. Färg brukade jag köpa i hinkar förr som ofta var tunga att bära. Men framför allt svåra att stänga tätt när hinken behövde stängas och måleriet för den dagen var klart. Problemet med att stänga burkar finns inte alls med dessa nya förpackningarna. Extra plus är att de går att källsortera när förpackningen är tom. Allt som är bra och positivt för miljön ger pluspoäng för de allra flesta av oss.

Färg och miljö

När jag redan hamnade på färg och dess påverkan på miljön går jag vidare där tänker jag. Först och främst måste jag ta fasta på det som Klint lärt mig att flytande färgrester ska inte spolas ned i avloppet.

Tyvärr så tvättade jag penslar och färgkar i diskhon förr. Jag visste inte bättre då samt att jag var lite lat också. Nu vet jag bättre och gör mera rätt. Jag har lärt mig hur jag kan tvätta måleriverktyg på ett miljövänligt sätt. Genom att lägga ner verktygen i en vattenbehållare med varmt vatten i ca. 40 °C i ungefär 2 timmar och en lite klick diskmedel. Viktigast av allt är att känna till att vatten med målarrester betraktas som kemiskt avfall från hushåll och ska lämnas in på återvinningscentral.

Stengods eller Duvemåla

När det kom till att välja kuör till bakstycket i skåpet valde jag länge och väl mellan stengods och Duvemåla. Egentligen skulle jag kanske valt Duvemåla eftersom det ligger bara kilometern från mina förldrarn nere i Småland men jag valde till slut stengods.

Klints färger är lätta att måla med och högtäckande vilket innebär att det alltid räcker med två stryckningar. Det bör även tilläggas att de är kanonsnabba på leveranser mellan 1 – 2 dagar till du har färgen hemma vid dörren. Nu höll jag på att glömma berätta att de även har mycket inspirationsbilder både på sin webbplats och sin instagram. Lycka till med era kommande måleriarbeten.

KRAM

 

 

3 thoughts on “Färg i återvinningsbar förpackning

Add yours

  1. Det är toppen att många företag nu börjar tänka till när det gäller förpackningar. Alla bäckar små liksom. Tror att det blir mkt snyggt att måla ”baksidan” av skåpet. Spännande!

Kommentera

Up ↑

%d