Äventyr till Ormos Marathokampos

Hej

När vi landat uppe på vårt rum här på Kampos Village igår kväll började jag mig på att få till detta inlägg. Ni ska veta att internet här kan man bli smått tokig på ibland när vi är vana att ha det å en sekund. Igår höll jag hållt igång hela långa dagen just därför var det skönt att krypa ner under filten. Igår förmiddags gav jag mig iväg på ett äventyr till Ormos Marathokampos. Det var så skönt att göra som jag brukar bara sätta lurarna i öronen och gå. Målet var till Ormos och tillbaka. Mina fina nu får ni allt hålla i er för det kommer bli på tok för många bilder med i inlägget men jag vill ha med dem alla för de symboliserar min dag.

Äventyr till Ormos Marathokampos

Efter frukost igår gav jag mig iväg med kameran runt halsen. Första stoppet blev en av alla olivodlingarna här. Jag blev lite tyvungen att stoppa redan där för remmen över remmarna på min ena sandal släppte- Så jag fick fixa lite med att ta bort den så jag kynde knata vidare. Sandalen är lagad och fin igen. En gång hade vi ett eget olivträd på altanen men det gav aldrig några frukter. Ps i resväskan hem kommer det åka två olika olivoljor från Samos odlungar här i närheten.

Tripiti beach en underbar liten strand 

Längs vägen till Ormus gick jag förbi en av öns alla 240 stränder Tripiti beach. Vilken är ljuvligt vacker från ovan. Det är nämligen en lång trappstig ner från vägen till beachen.

Ormos Marathokampos vilken ljuvlig pärla 

En bit innan Votsalakia ligger den mysiga fiskebyn Ormos Marathokampos eller Ormos som de flesta säger. Jag gick några kilometer längs de slingriga serpentinvägarna för att komma fram. Längs vägen passerade jag en supermysig lite strand med en lång lång trappa för att komma ner. Magiskt vackert låg stranden i den lilla viken.

Jag hade hört att Ormos skulle vara en liten by med trevliga tavernor längs med en mysig hamnpromenad. Många säger även att Ormus skulle vara en gömd öiten pärla för de med kossing i plånkan. Den kan kanske stämma för i den lilla hamanen ligger den ena båten lyxigare än den andra. Samt att längs hamnpromenaden finns det inga sovenirbutiker vilka kantar gatan genom Votsalakia. Det är verkligen fint och nästan lite unikt i Ormus. Stranden är kanske inte den roligaste men lugn och fridfull.

Bara för att satte jag mig på en av cafébarerna och tog en cappucino i solen medan jag pratade i telefon en stund. Så himla mysigt måste jag bara säga. Nästa gång jag kommer till Samos ska jag definitivt bo i Ormus och åka bil runt på ön.

Väl framme smet jag ner på trappan ner till fiskebyn istället för att ta ännu en krök och sväng längs vägen. Lite hade jag sett och läst om denna lilla pärla. Ormus tog mig verkligen med storm. Inga trista och tråkiga sovenirbutiker utan mera lugn och ro i byn.

Jag blev helt kär i Ormos

Lyssnade till havet i solstolarna

Kvällen avslutade vi nere i solstolarna nere vid havet.Vilket var ljuvligt förutom att chipsen vi köpe med oss gick i papperskorgen för de var inte alls goda. Jag är så tacksam för gårdagen som var så fin på alla sätt. Förutom att chipspåsen vi köpte med oss ner fick gå i papperskorgen direkt.

 

 

 

5 thoughts on “Äventyr till Ormos Marathokampos

Add yours

  1. Men oj vilket vackert ställe, förstår de blev många bilder det var verkligen värt alla bilder och kul att se dom alla med😊

  2. Håller med dig om att det var en bildbomb i detta inlägg men det älskar vi 🥰 det ser verkligen underbart ut där och jag drömde mig bort till vårt Cypern jag saknar. 😍❤️

Kommentera

Up ↑

%d