Livet i Votsalakia

Hej

Idag gav jag mig ut på en helt magisk mil ensam medan Tilda latade sig vid poolen. Men de bilderna och den storyn måste bli nästa inlägg för gårdagen blev det inget inlägg. Livet i Votsalakia går vidare. Yesterday hade vi ännu en kanondag på beachen. På kvällen gick vi ut för att äta middag på den restaurangen som funnits längst oc har bästa utsikten.

Livet i Votsalakia

Här är allt himla bra och vi mår riktigt gott. Nackdelen är väl att det är för varmt att gå barfota på stranden och runt poolen. Samt att det faktiskt gör lite ont att gå på alla klappstenar men vet ni vad vi tar den för vi älskar havet. En annan grej som får lite bu rån oss är brödet. När jag tänker på grekiskt bröd tänker jag mig gott bondbröd med fluff och inte torrt kompakt. Vilket gör att vi knappt äter bröd alls här nere. Igår kväll när vi var ute och åt fick vi riktigt fluffigt bröd med vispat kryddat smör. Det uppskattade jag verkligen.

Mount Kerkis från havet

Kerkis är en utdöd vulkan som utgör den grekiska ön Samos centrala del. Dess högsta topp, kallad Viggla når 1 433 meter över havet. Vi har Kerkis runt omkring oss hela tiden vilket är lite häftigt faktiskt. Man kan vandra upp till toppen tydligen men den tror jag att vi hoppar över denna gången.

Glassprovning i solstolen

Vi hittade till glassboxen igår vilket var tur för den var god. Att köra glassprovning i solstolarna var en höjdare. Min vinnare blev pistageglassen medan Tilda gav sin utmärkelse till chokladglassen.

Carbonaran fick tummen ner

Vi gick till Tavern Votsalakia som ska vara en toppen restaurang. Min pasta napolitan var helt okej medan Tilda blev besviken på sin carbonara. Och kan nog instämma att den pastan var ingen carbonara ens i närheten av orginalet. Trist men vi överlevde och hade det gott där trots dotterns pasta. Utsikten är magisk och personalen trevlig men där stannade det för oss.

Kvällsrunda längs stranden

Det blir snabbt mörkt här och det blir nästan lite läskigt att gå längs stranden. Men vi tog mod eller jag tog mod till mig och vi var nere på stranden en stund. Säger den  meningen som jag känner på mig att jag kommer säga många många flera gånger under vår vistelse här nere. Det är så så vackert här.

Vi hörs snart igen … om vad vi haft för oss idag.

KRAM

 

 

 

5 thoughts on “Livet i Votsalakia

Add yours

    1. Vilka fina bilder, Samos är verkligen underbart och det är både lätt och otroligt vackert att hyra en bil och ta sig runt på ön. 🙂
      Samos stad är roligt att åka in till och titta på 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: