Häng med till Votsalakia på Samos

Hej

Tidigt igår morse flög Tilda och jag till Samos. Vi har längtat så och nu är vi äntligen här. Votsalakia är en stillsam semesterort med en cirka 2 kilometer lång strand med klappersten och sand. Häng med till Votsalakia på Samos Grekland.

Samos med har över 240 badvikar, vandringsleder, 50 småbyar och mer än 20 viner. Överallt finns det olivträd och olivlundar, På flera ställen finns det vinodlingar och massvis med höga berg och serpentin vägar upp och ner längs bergen. Naturen är magnifik storslagen skulle jag nästan kunna säga. Som rubriken lyder får ni här följa med Tilda och mig under vår vistelse här på Samos.

Häng med till Votsalakia på Samos

Jag ska erkänna att jag var lite smått orolig innan vi hamnade här och fick se både hotell, rum och orten vi bor på. Vi bokade sent en av de resor som fanns kvar. Sista minuten resor vågar jag mig inte på för man vet ju aldrig var man hamnar. Jag är glad att allt blivit så bra som det är. När vi började prata om att åka till solen denna sommaren var Tilda snabb med att lägga fran Samos som förslag. Samos hon sa Samos det blev.

Kampos Village heter vårt hotell på Samos. Hotellet består egentligen av tre delar där varje del har sitt eget poolområde. Vi delar den lugna poolen med 5 andra rum eftersom vi bor i de lyxigaste rummen. Det var de som var kvar liksom så vi klagar inte och det är verkligen så vackert här.

Poolhäng och badat i havet

Vi var riktigt trötta igår. Jag sov enbart 30 minuter medan Tilda dygnade innan vi kom på planet. Så fort jag satte mig i min flygstol medan planet rullade ut på landningsbanan somnade jag några minuter. Tilda sov i transferbussen en stund sedan sov vi korta stunder i solstolen. Vilket kan förklara varför vi slocknade redan vid 22 igår. Så nu är jag utvilad efter att ovit 8 timamr. et här komer bli en bra dag det känner jag på mig.

Votsalakia har vad vi sett en gata längs havet med barer, små butiker och som det brukar vara. Den gick vi en bra bit på igår i hettan för att handla hem vatten bland annat. Tilda hittade flera fina inhemska armband. Jag själv hittade ett halsband som jag klurar lite på.

Glass i solen för att kolla in stranden

Första shoppingrundan avslutades med glass på en trappa nere vid havet. Det är allt bra vackert här på Samos men det som slagit mig hittils är lugnet och hur fridfullt det är.

Första doppet i havet

Jag är så glad att jag återigen blivit som när jag var barn och ung en som badar och tycker det äär härligt. I många år var jag den som ofta fegade ur. Varför vet jag faktiskt inte. Visst baade jag även förr men inte ssom nu. Vattnet var inte kallt någonstans. Minns att när jag var på Fjäderholmarna för någon vecka sedan och badade var det svinkallt om särskilt fötterna. Så är det inte här inte.

Ny dag nya äventyr

KRAM

 

 

5 thoughts on “Häng med till Votsalakia på Samos

Add yours

  1. Härligt och mysigt att vara i Grekland, ser fint ut och bra att ni blev nöjda med rummen, det kan ju vara hur som helst när man bokar sent, hoppas ni kommer ha en toppen vistelse

  2. Åh, vad jag fick Samoslängtan nu, denna underbara ö. Aldrig bott i Votsalakia dock så ser fram mot era bilder. Skönt att det blev bra med rummet med o njut !

  3. För några år sen besökte vi pythagorion Mysig liten stad precis vid flygplatsen. Tyvärr bodde vi lite utanför då vår resa hade blivit avbokad och vi var tvungna att hitta något snabbt. Låter lite lyxigt med att bara behöva dela pool med fem andra lägenheter.

Kommentera

Up ↑

%d