Sommarens första tur till Fjäderholmarna

Hej

Överlevde ni gårdagen i hettan? Jag klarade mig fin fint fast jag måste billigt erkänna att jag svettades galet mycket när vi stod i kön till båten. Sommarens första tur till Fjäderholmarna. Wille och jag tog tidigaste båten ut till Fjäderholmarna igår. Tur var väl det för trots att vi kom långt fram i kön ringlade kön långt efter oss.

Sommarens första tur till Fjäderholmarna

Vi hade turen att komma med dagens första färja ut till Fjäderholmarna. Vilket resulterade i att vi fick en riktigt bra plats på stranden precis vid vattenbrynet. På stranden mådde vi gott kan jag lova. Havet var iskallt särskilt om fötterna men vad gjorde väl det när jag mådde så bra av att doppa mig.

När de stora båtarna eller de som kom förbi med fart var vågorna in mot land så stora att vi vid några tillfällen blev badade om fötterna. Medan vi väntade på båten gick jag bort till Bröd & Salt och köpte med oss nybakta bullar ut. Det var med andra ord himla mysigt på stranden tills de hemska kanadagässen kom. Alltså är det några djur jag ogillar skarpt så är det just dessa gäss och änder.

Till min förtjusning hittade jag även en lagom stor sten som var formad som ett hjärta. Jag vet, Kamilla och alla hennes hjärtan hela tiden. Det är väl jag och Agneta Sjödin som är galningarna när det kommer till att se och hitta hjärtan i det mesta.

Fjäderholmarna är en pärla

Senast jag var ute på Fjäderholmarna var förra sensommaren då jag var på middag på Rökeriet. Igår blev det inga räkor eller bubbel där. Den grejen tar jag en annan gång i sommar så att säga. Efter många timmar vid havet gick vi runt och kikade lite här och var. Fyllde våra vattenflaskor och kikade bland annat i glasbruket och smedjan.

Iskall öl i solen på Röda Villan

Efter rundturen satte vi oss på Röda Villan i solen och tog varsin öl. Verkligen en toppendag med mitt ena hjärta. Nästa gång tar vi med hela vår lilla liga och åker ut på middag.

Tänk vad härligt

Tänk vad fett nice att vi har så nära ut i skärgården. För det är inte alltid man varken har lust eller tid att åka båt i timmar för att nå sitt mål. Ut till Fjäderholmarna tar man sig på enbart 30 minuter med båt.

Ses snart igen

 

3 thoughts on “Sommarens första tur till Fjäderholmarna

Add yours

  1. Vi var på fjäderholmarna för några år sen. Såg någon teater där samtidigt. Den ön helt klart en positiv överraskning. Undra om inte vi åt rökta räkor där på rökeriet också. Så goda. Hade vi vetat hur mysigt det var där hade vi åkt ut bra mycket tidigare.

  2. Å så härligt! En dag vid vattnet är perfekt när det är så varmt. Själv var jag på en bergstopp i Hälsingland och fick för mej att jag skulle träna. Jag älskar ju värme och funkar bäst då.

Kommentera

Up ↑

%d