Sakletaren jag hittade gammalt fint

Hej

För min del blev det som för säkert de allra flesta idag en dag vid badet. På klipporna vid Långsjön var det lagom varmt. Om man nu kan säga lagom varmt. Jag menar att det fläktade skönt och så brukar det oftast vara lite svalare vid vattnet. Sakletaren jag hittade gammalt fint. Igår saknade jag mina badkläder idag önskade jag att jag haft mina flip flopp med mig. För jisses vad glasbitar det är ute i naturen alltså.

Hua hua maska bilden för det såg ut som jag hade cameltoe..
Sakletaren jag hittade gammalt fint

Alltså jag hänger inte riktigt med när skiftningen var eller kom och gemeneman plötsligt tyckte det var helt okej att låta glasbitar bara ligga kvar i naturen. Jag som både är Mullebarn och själv jobbat på flera uteprofil hemvister i förskolans värld kan inte förstå hur lämnarna tänker. Bara runt omkring filten idag fann jag som lätt blir rastlös hur många små glasbitar som helst.

Det slutade med att jag samlade dem i en vacker hög eller skapelse på en av klipporna bredvid. Säga vad man säga vill men krossat glas är ganska vackert i sig men inte i naturen så djur och människor kan göra illa sig.

Jag gillar rost och rostiga grejer

Tills idag hade jag stillat mitt rost behov lite. Ett slag köpte jag än det ena och andra i rost. Allt från blomkrukor till trädgårdsdetaljer från Berg Österdahl som jag är helt såld på. När jag lekte sakletare och hittade vackra glasbitar på berget fann jag även flera gamla rostiga ting som säkert flutit upp från Långsjön.

Dessa finingar har fått följa med hem. Tänkte se vad eller om jag kan använda dem till något bra ute på balkongen.

Tänker sticka ut hakan om läsbarheten på sociala medier

Det är inte första gången jag tänker kring språket i inlägg och texter på sociala medier. Men nu är det dags igen för hos några är det för bedrövligt. Hoppsan vad sa jag nu men det är sant. Jodå det är något som det talats en del om innan semstern att språket inom de sociala medierna inte håller måttet alla gånger.

Så får du väl inte säga. Nej det kanske jag inte får men jag gör det i all välmening. Innan jag drog i gång min separation jobbade jag en del med att läsa och korrigera andra bloggare. Därav vet jag vad jag pratar om. Många tror att det är viktigt med att kunna sökoptimera sina kanaler det är till viss del sant. Tjänar ni pengar på era kanaler eller vill synas högt upp på google tillexempel är det viktigt.

Men för många bloggare som inte alls spelar i de divisionerna med de största är läsbarheten viktigast. Det handlar både om att kunna ordbajsa som Malin som driver Fnulan kallar det men även att kunna skriva, stava och kunna svenska språket. På det sättet att man får ihop sina texter, stycken, captions och rubriker på ett sätt så de går att läsa enligt svenska språkets grunder.

Så mina vänner vill vi eller bara ni kännas trovärdiga och proffsiga även på våra egna nivåer måste vi som skribenter kunna skriva med en godkänd läsbarhet. Även om vi kallar oss för hobbybloggare och skriver för några få behöver texterna hålla ihop och kunna läsas av de som följer eller hamnar på våra kanaler. Ett och annat stavfel det gör även de stora dagstidningarna men återigen läsbarheten glöm inte den.

KRAM

5 thoughts on “Sakletaren jag hittade gammalt fint

Add yours

 1. Förstår inte alls varför man måste slänga så mycket i naturen. Glas mm kan ju börja brinna om det vill sig illa.
  Gör säkert mängder med fel i bloggen. Ofta handlar det om att jag alltid har så bråttom 🙂 Inte så bra, men även jag reagerar på det, men kanske stör mig mer då de som har det som yrke inte får till det. Tänker på reportage mm. Det är nog ända gångerna jag stör mig ordentligt.

 2. Rostiga saker är så fint. Ett tag hade jag också dille på det. Krossat glas är väldigt vackert men ack så farligt för bara fötter. Fint att du plockade till en liten hög. Jag förstår inte alls hur de som kastar saker i naturen tänker. Har de inget konsekvenstänk? Eller tänker de inte alls? Tråkigt är det iaf med sopor och skräp som ligger lite varstans i naturen.

  Jag får erkänna att jag inte alltid följer det WP säger om läsbarheten i bloggen men jag hoppas att min blogg ändå kan anses vara läsbar. Jag har kanske inte korrekt svenska alla gånger men jag försöker kontrollera all text jag lägger ut.
  Ha en fin kväll
  Kram

 3. Jag begriper mig inte på människor som kastar skräp ute i naturen.
  Håller med dig om läsbarheten, språket är väldigt viktigt, visst slinker en del fel igenom men ibland kan det bli jobbigt och svårt att läsa.

 4. Fy vad tråkigt med skräp i naturen inte alls trevligt när dom kastar glas och sådant 😍 jag tror med att en lättläst blogg med stycke indelning är lättare att läsa en klump texst♥️

 5. Härligt med en lite sakletar tur.
  En läsbar upplevelse är alltid trevligt när man läser. Texter som flyter på och skapar en läsbar upplevelse. Behöver inte vara överdriver språkligt men skönt om en och annan punkt finns där och att man förstår vad som står. Alla missar för det är ju inte på liv och död men ändå ❤️

Kommentera

Up ↑

%d