Ha is i magen

Hej hej

Idag har sommaren kommit tillbaka igen här hemma. Själv har jag legat i solen på balkongen med både podd och sommarprat i lurarna och njutit av det vackra vädret. Egentligen övar jag mig på att ha is i magen. Något som jag alltid varit ganska usel på men som under senare åren delvis lärt mig att faktiskt ha.

Ha is i magen

Uttrycket ha is i magen betyder ’ta det lugnt’. Man använder det ofta om att inte hetsa upp sig i stressiga situationer. Många säger också att hålla huvudet kallt. För mig handlar det också lite om att inte vara så otålig att kunna vänta ut rätt tid och läge. Eller nu handlar det mestadels om vad som komma skall. Att vänta har aldrig varit min grej. Det är ju inte för ingenting både gamla kollegor och vänner kallade mig för speed. Jag vill att det händer saker att även om jag är riktigt vass på att vara i nuet även har ett nästa steg om ni hänger med hur jag tänker.

 

Tar det lugnt

Så jag övar mig på att ta det lugnt, ha is i magen och väntar och väntar. Igår pratade jag med syster som även hon går i väntans tider. Hoppsan nu låter det nästan som vi skulle gå och vara höggravida syster och jag men så är det såklart inte. Vi båda går lite och väntar på bättre tider vår tid kommer för eller senare.

Njuter på balkongen

När jag blev 2:a på en superfin lägenhet inne i Vasastan för några veckor sedan blev jag i ärlighetens namn lite småsur. Men alltså det hade aldrig funkat för varken mig eller Tilda utan balkong. Jag älskar verkligen min eller vår lilla pärla. Snart dags att åka vidare och ta tag i livet.

 

5 thoughts on “Ha is i magen

Add yours

  1. det är alltid lite drygt att vänta, och särskilt då man missar saker under tiden, men har man tålamod så dyker eventuellt något mycket bättre upp

  2. Det gäller att inte läsa för snabbt. Var nära att gratulera dig till att du ska bli moster haha. Jag har också svårt att vänta, men är inte stressig av mig så. Därför har jag svårt att t.ex handarbeta osv då det tar för lång tid

  3. Jag är olika på jobbet och privat. På jobbet har jag aldrig is i magen utan har alltid nästa steg planerat. Privat är jag inte jättebra på att ha is i magen men jag är helt klart bättre på det än på jobbet.
    Jag gick från hus med stor altan till lägenhet med liten (nåja så liten är den inte) balkong, kan inte tänka mig att bo i lägenheten utan balkong.
    Kram

Kommentera

Up ↑

%d