Sända en liten blomma

Hej

Jag tänkte börja med att sända en liten blomma. Till mig själv faktiskt. Att ge mig själv små saker och visa mig uppskattning är något som jag redan är ganska bra på. En god vän sa till mig i natt att vi skulle reflektera över våra fem bästa beslut i livet så här långt. För allt är här och nu allt vi varit med om och upplever just nu i denna stund. Vad som sker i nästa månad, sommar eller sekund har vi ingen susning om.

Sända en liten blomma

Vi människor är lite mästare på att vi ska analysera och utvärdera än det ena och andra. På både gott och ont måste jag säga. Ont när vi fastnar i negativa saker utan att gå framåt. Sedan ska sägas att det finns en sanning i att vi går två steg framåt och ett tillbaka hela tiden även om vi inte märker det. Lite som att göra om och göra rätt. Några steg tar längre tid att ta fullt ut men en dag tar vi dem även om det kanske bara är vi själva som märker när vi kliver framåt.

Åt vem till vem för vem

Denna lilla slagdänga har jag talat mig varm om i mitt arbete som ateljerista och förskollärare med pedagogiskt ansvar. I förskolans värld handlar den oftast om för barnens skull ska vi svara såklart. Men denna fungerar minst lika bra om vi fastnar i velanden i livet. I situationer när vi både vill och inte vill. På vilken stol sitter jag nu när jag ska välja, ta beslut eller avgöra något. Är svaret att frågeställningen handlar om mig så måste svaret bli för min skull. Ja ni hänger säkert med mig.

Mina fem bästa beslut i livet 

Denna kräver sin tid att svara på insåg jag i natt när jag och min vän klurade kring frågan. Ni kommer säkert precis som jag skriva in och radera flera gånger om innan ni inser vilka som varit era bästa beslut i livet. Länge och väl fanns där bara fyra bästa beslut tills jag insåg vad som var vad för mig.

 • Flytten till Stockholm
 • Barnen
 • Delar från härvan 2005 – 2006
 • Avskedet
 • Våga Lev Livia

Det var inte det enklaste att sätta rubrik på mina beslut så att de skulle kunna finnas på print utan att klä av mig helt naken. Fniss ni förstår säkert vad jag menar….Vågar ni hänga med i era bästa beslut i livet?

 

 

4 thoughts on “Sända en liten blomma

Add yours

 1. Oj vilken svår fråga, fem bästa besluten.
  Att avsluta giftiga och skadliga vänskapsrelationer, det var jobbigt men ack så nödvändigt
  Att våga ta ett jobb fast jag inte hade utbildning för det.
  Att våga tro på kärleken, det gav ju mig kärlek och barn.
  Att våga säga upp mig från ett jobb som dödade min själ.
  Att sälja huset, så mkt stress och dåligt samvete som har försvunnit.
  Tack för att du fick mig att tänka på vad jag åstadkommit!
  Kram

 2. Underbara punkter som för livet till vad det är. Inte alltid lätt att skriva ut saker utan att vara för brutalt ärlig. Kram

 3. Oj vilken svår fråga men här kommer de jag kommer på på rak arm
  Familjen och barnen
  Avsluta toxiska vänskapsrelationer
  Våga börja stå upp för mig själv och inse mitt eget värde
  Byta stad
  Att våga satsa på min författardröm

 4. Ja jag känner så väl igen mig. Har så lätt att kunna älta saker och försöker bli bättre på det och inte älta. Men bara att försöka bli bättre 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: