Promenader är min bästa medicin

Hej

Jag minns att de på Bragé Rehab pratade sig nästan blinda om att promenader skulle vara bästa medicinen för en stressad själ eller en person med någon form av depression och ångest. Vi gnällde allt lite ibland när vi varje morgon i fyra månaders tid fick ge oss ut på stavgång runt Djurgården. Med facit i handen kan jag bara säga att promenader är min bästa medicin. Idag har jag skapat mig ett beroende av att gå en runda varje dag. Jag måste bara ut och röra på mig men även andas.

Promenader är min bästa medicin

Hela dagen har jag känt mig lite seg och sliten. I natt hade jag svårt att sova och så väcktes jag runt 03:15 av Marcel som behövde lite hjälp med en grej på vägen. Han och en nära vän har gett sig iväg på en bilresa ner till Frankrike och Italien i nästan 3 veckor är planen i alla fall. Vem vet han kanske får hemlängtan och kommer hem tidigare för han kanske längtar för mycket efter mamsen eller flickvännen. Hur som haver så kom de äntligen fram till första stoppet i eftermiddags efter att tok kört om vartannat i nästan ett dygn. Skönt i mamma hjärtat när de kom fram till Lille i Frankrike i alla fall.

Kikade runt i Skäris

Medan Tilda hade möte gick jag runt i Skäris med Bingo & Katrin i lurarna och letade efter fina saker. Jag hittade bland annat en superfin bikini med bra behå på Stadium och en stickad tröja på Bikbok som jag verkligen skulle vilja ha till ett par snygga jeans.

Fikapaus med Tilda

När dottern pratat klart för idag satte vi oss på EH och tog en fika. Vilket var så välbehövligt att fylla på med energi och landa en stund.

Så fort det regnar bara lite småstänk så börjar håret dra upp sig i vågor och lockar. Det vill jag inte alls. På tal om något annat så ser jag på bilden att jag verkligen behöver gå och färga brynen snart igen.

Så skulle jag ju prata promisar

Som sagt så främjar promenader hälsan på flera olika sätt. Det var något som jag fick inpräntat på Bragé. Minns att vi fick läsa vad Anders Hansen säger om just fördelen med att promenera. 30 minuters frisk promenad varje dag räcker för att göra underverk för hälsan.

Fysisk aktivitet är en fullständigt makalös stressmedicin, kanske den allra bästa. Regelbunden träning leder till att stresshormonet kortisol successivt sänks. Områden i hjärnan som bromsar mot stress stärks.

6 thoughts on “Promenader är min bästa medicin

Add yours

  1. Jaaa promenader är helt klart bästa medicinen. Man mår så bra av lite rörelse det gör mer än man tror och det ränsar skallen. Snygg bikini också och fin tröja. Fika blev det här också idag ett måste ju. Kram

  2. Promenader är väekligen en bra medecin mot ångest har jag upptäckt härligt med dessa sommar promenader 😀

  3. Livsviktiga promenader. Hade nog aldrig överlevt utan dem. Perfekt att bege sig ut och göra av med energi för att sedan då ny.

  4. Promenader är verkligen underskattat nöje som är nästan gratis & man lägger faktiskt märke till olika saker när man promenerar på samma ställe i lugn och ro, kanske för att man har tid att ta in omgivningen mer när man är ute på promenad än när man är på väg till något eller har något ärende

  5. Jag älskade mina promenader men sen fick jag MS och promenader är svåra att genomföra vissa dagar eller så går de bra att genomföra men dagen efter är jag helt knäckt. Är så trött på att ha det så! Jag vet hur bra jag mår psykiskt av promenaderna och vården förespråkar promenader men kroppen är icke med på det. Så drygt!
    Snygg bikini! Och tröja känns verkligen som dig, iaf enligt vad du visar här på bloggen.
    Kram

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: