SUP paddling tränar hela kroppen

” Inlägget är i annonssamarbete med Träningsmaskiner.com ”

Hej

De dagar förra veckan när jag låg och njöt av det vackra sommarvädret på klipporna vid Långsjön slog mig tanken vad många det är som åker SUP. Jag minns att jag för några år sedan tyckte att det såg riktigt coolt och kul ut när jag fick nys om Sup på Gotland. Inte kände jag då till att SUP-paddling tränar hela kroppen. Att även barnfamiljer tar med sig yngre barn ut på brädorna och paddlar om kring så som i Långsjön blev en nyhet för mig.

SUP paddling tränar hela kroppen

När jag var på klipporna senast blev jag lite extra nyfiken då några snett bredvid mig även diskuterade olika brädor och hårdheten på dem. På något sätt tycker jag att det inte bara ser coolt ut. Utan även ser både fridfullt och nästan lite sexigt om det skulle komma en fin man på en SUP – bräda och bara kliva i land. Lite som en man på en vit springare känslan om ni hänger med mig i tänket.

Att paddla sup tränar inte bara din balans utan även hela kroppen. På så sätt att när du står upp och paddlar får du med hela kroppen i rörelsen. Genom att  byta paddelsida med jämna mellanrumhåller du rätt kurs och stys brädan. Vilket i sin tur innebär att du tränar båda sidor av kroppen på ett bra sätt.

Hyra en SUP och upplev det vackra

Förr hyrde man oftast en kajak eller trampbåt för att få komma ut på vattnet en stund. Nu finns det sup att hyra på de flesta ställen som hyr ut vattenfordon. Genom att hyra SUP bräda har du total frihet på vattnet, skräddarsy ditt äventyr själv. För en timma ensam på en bräda betalar man omkring 100 – 200 kr och kanske runt en femtilapp extra om man vill vara två på samma bräda.

Att paddla SUP ska nämligen ha samma träningseffekt som löpning. Är ni som jag en som inte gillar att springa kan detta med att paddla SUP vara er grej sommartid. Eftersom denna sorts träning kommer åt hela kroppen och om du är riktigt vass och kan hålla ett högt tempo kan du bränna lika mycket kalorier och komma som vid en bra löprunda.

Glöm inte flytvästen

En sak som slagit mig när jag sett personer åka runt på brädorna är att många glömmer eller självmant lämnar flytvästen hemma. Gör inte det för hur man än vänder ryggen till så är man ute på vattnet. Lika självklart som bilbältet är en livförsäkring i bilen är flytvästen det på sjön.

Hur många av er har provat på att paddla SUP?

KRAM

 

 

4 thoughts on “SUP paddling tränar hela kroppen

Add yours

  1. Förra sommaren badade vi på Gråen och då lånade vi en sån bräda, roligt faktiskt och barnen tyckte om att sitta på brädan 🙂

  2. Jag har aldrig testat, men visst ser det kul ut. Är nog lite feg och skulle nog inte ens komma upp på den där brädan

  3. Jag har testat litegrann, pyttelite, och med tanke på att vi faktiskt säljer SUP:ar så borde jag har testat mer än lite… Men det är ju så galet kallt i vattnet här i Sverige och jag är värsta badkrukan 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: