Blixtrar och dunder åskan slog ner

Hej

Jag är sedan barnsben skiträdd för åskan. Blixtrar och dunder åskan slog ner. Tror faktiskt att det kommer sig av två anledningar. Dels för att det alltid var så läskigt hos morfar på landet eftersom hans hus var sista på elledningarna. Så när det blixtrade och åskade där kunde telefonen hoppa och det blixtrade ibland ur eluttagen. Andra grejen är att jag som barn såg något på tv om att åskan slagit ner i en villa så den brann ner och några i familjen omkom. Ja mina vänner vad barn ser på tv som barn kan påverka oss framåt i livet.

Blixtrar och dunder åskan slog ner

Idag kommer jag känna mig som en sengångare hela dagen. För det har inte blivit många timmars sömn i mig inte. Tilda kom hem sent och då har jag svårt att somna till på riktigt. Sedan kom regnet och åskan och vi kom inte i säng förrän en bra stund efter dundersmällen som skakade marken kändes det som. Tydligen ska det varit en trippelblixt där två av nedslagen var vid Långbropark och ett vid Långsjön. Inte undra på att det kändes som allt skakade när vi bor vid Långbropark. När jag väl kunde somna vid tretiden vaknade jag efter någon timma att det luktade brandrök i hela lägenheten.

Första tanken var att glömde vi stänga av spisen eller men så var inte fallet. Tanken slog mig även om den gamla tanten högst upp i huset glömt någonting. Men icke för ute luktade det minst sagt brandrök och brandbilarna åkte runt runt här omkring. Nästan så de letade efter var det slog ner och tagit fyr. Nu imorse kunde jag läsa att det slagit ner vid förskolan/skolan här borta i parken samt i en tvmast nära oss bland annat. Så idag kommer jag defintivt ge mig rätten att vara tröttmössa.

Fredagsfira online funkade men

Egentligen skulle jag och mitt lilla gäng suttit på Strandbryggan igår kväll men det blev lite ändrade planer. En av tjejerna fick ryggskott på jobbet och jag själv hade lite svårt att hänga ute hela natten. Det blir lite krångligt när jag är ensam på dottern hela sommaren och ingen av killarna kunde backa upp mig. Men ska jag vara helt ärlig så fanns inte den riktiga känslan heller för att hänga ute igår. Så jag satt och pratade i telefon ute på balkongen nästan hela kvällen. Det var faktiskt ganska mysigt det också att dricka vin via facetime med en god vän.

Jag är allt bra blåögd jag

Förr sa ofta några vänner till mig att de tyckte jag var för blåögd. Ibland sägs det att en person är blåögd. Vad man då åsyftar är att denne har en tendens att lita på vad som än sägs. Att vara blåögd innebär att man saknar ett kritisk förhållningssätt och väljer att inte ifrågasätta, granska eller kontrollera huruvida ett påstående faktiskt är sant eller falskt. Begreppet har uppstått i koppling till blonda och blåögda nordbor förr ansågs lättlurade.

Jodå jag var alldeles för blåögd förr innan jag lärde mig se igenom människor. Fast jag tror egentligen att det för min del handlat om att jag velat och alltid sett godheten i andra människor.

Kopplingen blond och blåögd stämmer för jag är ingen äkta brunett jag är blond om sanningen ska fram. Nog om det för nu som brunett syns mina blåa ögon destu mera och det är väl bra eller??

KRAM KRAM

3 thoughts on “Blixtrar och dunder åskan slog ner

Add yours

  1. Personligen gillar jag då det åskar ute. Tycker det är så mysigt Lite läskigt ändå att den slog ner och det började brinna. Vakna av att det luktar brandrök är ju inget man vill göra.

  2. Jag kan tycka om åskan, tycker det är ett häftigt naturfenomen, så länge det är på håll. Riktigt läskigt när den är nära! Gick på en bro en gång och det slog ner i elledningen precis bredvid mig, så obehagligt och jag trodde nästan jag skulle bli döv av smällen.

Kommentera

Up ↑

%d