När är gränsen nådd egentligen

Hej igen

Hör ni jag och min samtalsterapeut hade ett riktigt bra samtal idag. Som delvis handlade om när är gränsen nådd egentligen. Allt för ofta säger vi till varandra att kämpa på lite till. Några situps till orkar du. Heja heja. Eller så säger vi till någon att håll ut kämpa på lite till så kommer du klara utbildningen, förarutbildningen, så växer håret ut igen eller så blir allt säkert bra. Om du bara kämpar på lite till.

När är gränsen nådd egentligen

Ja när är det nog, stopp, bra eller när orkar man faktiskt inte mera. Många många gånger säger vi till varandra, våra barn, kollegor och vänner att de ska hålla ihop och kämpa på bara lite till så kommer ni i mål. Och så gör vi så ofta att vi kör lite till fast vi egentligen är på tok för trötta för att köra bil. När är det okej att stanna upp, säga nej och stoppa?

Gång på gång kör vi över våra egna gränser

Jag tänker att om jag är ute och går och känner att nu orkar jag snart inte längre utan behöver en kaffepaus. Varför stannar jag då inte fast hela jag säger att jag behöver en paus. Självklart kan tiden spela in för jag ska till jobbet snart eller ekonomin säger att jag inte har råd för en kaffe på fiket just den dagen. Men jag menar när är det okej att erkänna och låta våra egna gränser vara nådda och kanske rent av passerade.

Vi måste helt klart lyssna på vad vi själva säger, tycker, tänker och känner. Allt som tillhör våra egna liv och själar måste få höras och tillåtas existera. För om vi gång på gång kör över och ska behaga alla andra kommer vi ramla och göra oss riktigt illa i våra hjärtan och själar.

” Spegel spegel på väggen det finns en ledare i oss alla ”

 

6 thoughts on “När är gränsen nådd egentligen

Add yours

  1. Så sant , så sant!
    Vi måste få sätta våra egna gränser och leva våra liv. Ta hand om dig finaste ❤️

  2. Det där inlägget gick rätt in i hjärtat… jag bad om hjälp men fick ingen.. Är så besviken på både vården och mina syskon…. vet inte hur tydlig jag behöver vara.. Tänker att mina brukare förstår mig varför gör inte en läkare det då?

  3. Tycker det är sunt att sätta sina egna gränser, det är ju du som ska orka med ditt liv och din vardag, du som ska må bra. Inte alla andra, så jag tycker det mest är sunt med folk som har mod arr säga stopp. Att ändra sin livstil är jobbigt, mycket man vill men inte kan göra och mycket oförstående från omgivningen, men du vinner på att satsa på dig, det är du som ska orka med många år till och då är det viktigt…

  4. När kroppen lägger av är gränsen definitivt nådd. Så blev det för mej i höstas, jag orkade ingenting men var ändå tvungen att hålla ihop liiiite till. Kroppen gick sönder, jag blev sjuk så det var såklart inte värt det – men jag kunde inte gjort något annat. Det får jag förmodligen lida av för resten av livet.

  5. Så otrevlig sant det du skriver man ska självklart lyssna på vad man själv vill och inte köra på för att någon annan vill det viktigt att lyssna inåt i bland ♥️

Kommentera

Up ↑

%d