Deppa peppa dag

Hej

Det sas att det skulle vara svalare igår. Men det vet jag inte om jag kan hålla med om för solen var borta men värmen är kvar. Klibbigt och småsvettigt skulle jag nog säga att det var igår och säkerligen fortfarande är. Deppa peppa dag. För någon vecka sedan fick jag höra eller lära mig att när man känner sig lite deppig en dag är det ett tecken på att man egentligen behöver peppa sitt inre.

Deppa peppa dag

Ett huvud fullt av oro har ingen plats för drömmar. Oro eller inte det fanns något som skavde inombords igår. För första gången eller i alla fall bland de första så stretade jag inte emot utan tillät mig att känna det jag kände. Man behöver tydligen också varva ner inför semestern för att kunna uppleva den ledighet som man både behöver och önskar sig.

Varvade ner hela dagen

Lugn och ro med mys och pys måste vara en bra grej för att ta det lugnt. Bara för att köpte jag med mig lite smågodis hem från matbutiken. Så medan jag låg i soffan på balkongen och lyssnade på sommarprataren mumsade jag på godis. Däremot så skrev jag flera listor för både det ena och andra.

Jag och mina listor alltså. Gör ni listor i vardagen? Till vad? Själv kan jag göra dem på både kort och lång sikt. Det kan vara riktiga to do listor men även listor med drömmar och önskningar. en sak som står på ena listan är att ge mig liv och livet. Men oj vad klurigt det lät men det handlar nog mest om att leva och känna livet fullt ut varje dag efter den dagens och min bästa förmåga.

Så att sitta ute på balkongen långt in på nya dagen och dricka thé är en grej att känna livet på. Håll med om att det blev himla fint med en av mina gamla halmhattar på spaljén.

”Gör vad du kan, där du är, med det du har”

Theodore Roosevelt

 

5 thoughts on “Deppa peppa dag

Add yours

  1. Det första jag tänkte på var att det såg väldigt mysigt ut på balkongen!
    Och sedan kom bilden på smågodis också, haha! Älskar också listor och skriver upp saker hela tiden. Allt! Om det inte blir en lista i anteckningarna i mobilen så blir det en kalendernotis så att jag inte ska glömma bort det.

  2. Det blev jättefint med hatten! Din balkong är så otroligt mysig. Själv sitter jag i hamnen i Kalmar och jobbar, såklart gör jag listor – på allt!!!

  3. Jättefin halmhatt, var har du hittat den? Jag letar efter en sån typ av hatt, men inte hittat någon som faller mig i smaken. Apropå att skriva lappar, många såna har jag nu när vi bygger van! Lätt att glömma att köpa det man behöver, och måste åka en extra gång annars. Kul att kika in här igen, det var länge sedan. Ha det gott, och njut i nuet!

  4. Vilken mysig balkong du har fått till. Förstår att du gärna sitter där ute. Att varva ner inför semestern är ett måste. Tar mig allt för sällan den tiden att bara vara, men är vädret fint på måndag kanske jag ska lägga mig på terassen på hagabadet efter vattengympapasset.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: