Går inte barn på Skogsmulle längre

Hej

Hör ni något som jag upplevt mer och mer på senare år när jag genom mina promender varit mycket i både skog och mark är hur nedskräpat det är. När jag senast jobbade inom förskolan och var i skogen och parker så ofta som dagligen mer eller mindre upplevde jag inte allt detta skräp. Går inte barn på Skogsmulle längre. Nu kanske inte alla förskolor eller skolor jobbar aktivt med Friluftsfrämjandet men något borde vi väl lärt oss och fått med oss om vett och hur man beter sig. Eller är jag helt ute och cyklar?

Går inte barn på Skogsmulle längre

Egentligen såg jag denna skräp plats redan första gången jag var och badade och solade på klipporna vid Långsjön. Då slog mig tanken att där hade säkert många velat lägga till om inte all den skiten låg kastad huller om buller. Självklart ser och har jag sett lite skräp i mina dagar av och till men detta elände gjorde mig nästan upprörd igår eftermiddag när jag gick förbi igen på väg hem. Hur är man funtad även om man är dyngrak med sina vänner om man bara går? Alla bara reser sig och går. Jesus vad jag hade önskat att Gud fader eller någon sagt högt och tydligt. – Din mamma jobbar inte här!!!

Annars då var det riktigt skönt på klipporna. Det var sköna svala vinder som svepte in lite titt som tätt vilket nice. På klipporna lyssade jag på sommarpratet och andades livet fullt ut.

Full rulle hela tisdagen

Min tisdag gick i ett med många olika stopp och viktiga punkter på listan kunde strykas. Efter badet åkte jag till Polisen för att hämta ut mitt nationella ID-kort. I Flempan gick det smidigt och snabbt till skillnad från när jag var i Sollentuna och det var halvkaos hos passpolisen.

Nästa stopp var Farsta för att hämta hem förra veckans fredagspresent. Jag vet att jag sagt det ofta men håll koll i butikers reasidor. Dessa krukor köpte jag för 79kr styck och nypris på dem är 299kr. De blev riktigt fina i fönstret i killarnas rum. Just nu kliar det i mina göra och fixa fingrar igen. Jag har en plan för killarnas rum så att säga. Det kommer bli så himla bra när det blir omgjort färdigt där inne.

Balkongmästare eller dammsugesabotör

Inom mig bort det en torpare eller trädgårdsmästare om man vill. Men rätta betäckningen måstr nog bli om jag ska se det positivt vara balkongmästare. Växterna växer och växer precis som de ska göra. Igår kväll satte jag igång något som stundtals kändes övermäktigt och på snudd lite galet. Att plantera om ute på balkongen och flytta växter till nya platser eller krukor nu då är meckigt och jordigt framför allt. Till slut blev det bra och växterna blir förmodligen både gladare och friare.

Däremot så blev nog inte dammsugare så glad stundtals men den fick nya påsar och filter och är nystädad. Om man nu kan säga att man städar en dammsugare. Rengjord är nog ett bättre ord.

 

5 thoughts on “Går inte barn på Skogsmulle längre

Add yours

  1. Skogsmulle hade vi när jag gick i skolan 🥰 men skolbarnen nu värkar inte veta vad det är tråkigt att folk skräpar ner så mycket i naturen

  2. Det vet jag flera förskolor i vårt område som gör och är ute och plockar skräp.
    Att man plockar efter sig själv vet tyvärr inte ens alla vuxna. Tråkigt men sant. Väldigt fina krukor du fyndat . Spanar lite reor jag också just nu. Kram

  3. Förstår inte heller hur man är funtad när man bara lämnar skräp efter sig så! På förskolan där dottern går är de ofta ute i skogen vilket känns jättebra.
    Vilken tjusig kruka du fyndat! Jag ska också ge mig på att plantera om lite snart!

  4. Det är så tråkigt då folk bara lämnar. Men ”någon annan” fixar väl??? Önskar att jag hade lite grönare fingrar än vad jag har. Verkar så fridfullt att hålla på med blommor. Är expert på att ta död på blommor. Människor och djur är jag bra på med, men blommor…. nja.

  5. Oj nej jag förstår inte heller riktigt varför man lämnar allt detta efter sig. Man tar ju med sig skräpet tycker jag. 😊

Kommentera

Up ↑

%d