Mjukglass i solen

Hej

Ny vecka nya tag eller hur man nu säger. Här i stora staden är det lite molnigt och har nog regnat i natt men det ordnar säkert upp sig snart med sol igen. Jag hade en fin och mysig avslutning på veckan. Det var något som jag verkligen behövde för jisses vad jag gasade runt runt. En mjukglass i solen med min mellan var en bra söndagsgrej. Kan ni tänka er att det bara blev en kortare runda igår. Men som sagt jag behövde varva ner och andas livet.

Mjukglass i solen

Jag är ganska tjatig när jag tycker något är bra eller gillar något. Så bara för att nämner jag att jag har ett kanonmysigt bageri strax utanför dörren. Knappt 150 meter bort ligger Långbro Bakficka som jag kände på mig redan innan jag fick nycklarna skulle bli ett tillhåll för mig. Mycket riktigt så har det blivit att bara smita förbi på en kaffe eller glass i solen är en höjdare så att säga.

Igår eftermiddag smet jag och Marcel ner och köpte mjukglass och satte oss i parken. Parken var fylld med glada männiksor som njöt av att sommaren är här nu. På tal om sommaren så är det redan midsommar till helgen. Vad tycker vi om det? Jag har nog inte hängt med att vi redan är i slutet av juni om jag ska vara ärlig.

Popcorngräset växer och växer

Jag hade läst om popcorngräs redan i fjol men där stannade det. Men i år tog jag mig i kragen och planterade popcornkärnor i två krukor på balkongen.Redan den 12 april satte jag dem i krukorna så det tog längre tid än vad jag tänkt mig att få upp gräset. För er som inte ännu hängt på trenden delar jag hur gör djur eller fniss….jag menar så här gör man.

 

Här har vi gräset igår. Visst är det fint med popcorngräs!

Växer så det knakar 

Snart växer nog både citronmelisen och timjanen ur balkonglådan. Det börjar nog bli dags att införskaffa större krukor eller framför allt komma på en ny plan för hur och var det ska få plats.

4 thoughts on “Mjukglass i solen

Add yours

  1. Så smarrigt med mjukglass, jag har ännu inte ätit årets första. Popcorn-gräs!? Aldrig hört talas om, det ser ju superhäftigt ut!!

  2. Mjukglass är aldrig fel, Mums säger jag bara. Nu när du skrev om detta med popcornsgräs kommer jag ihåg att du skrev om det. Verkar enkelt. Kanske får testa.

  3. Mjukglass är ju så gott, och verkligen sommar för mig. Jag har inte testat popcorngrästrenden än, men tänker att det kanske får bli nästa år. Det kan ju vara en kul grej att göra med barnen.

  4. Underbart med ett litet tillhåll runt husknuten. Bara kunna sätta sig och njuta av en mjukglass i solen med en av juvelerna gör vilken dag som helst perfekt. Kram

Kommentera

Up ↑

%d