Minivinprovning på Dryck Vinbar

Hej

Ny dag nya äventyr står framför oss alla. Igår hade jag en himla kul lördagskväll. Så jag måste erkänna att jag är lite småtrött idag vilket såklart är självförvållat. Man ska inte vara ute och ränna på nätterna som min mamma skulle säga. Snart så ordnar det nog upp sig för mig när jag kommer ut på dagens runda. Minivinprovning på Dryck Vinbar och en vända uppe på Himlen. Hur som haver hade jag en toppen kväll och sådana kan man leva länge på eller hur.

Minivinprovning på Dryck Vinbar

Jag mötte upp N vid Mariatorget för vi skulle på minivinprovning på Dryck Vinbar. Måste vara bästa provningskonceptet. Det vill säga du eller ni gör provningen helt för er själva. Man beställer provningen ur deras meny och de serverar dig tre smakglas från kvällens aktuella viner; ett vitt vin, ett orangevin och ett rött vin. Det ingår även härlig information på vägen för en ännu bättre vinupplevelse. Under provningens gång kom sommerlieren och guidade oss kring vinerna och druvorna och allt det där ni vet hör vinprovningar till.

Provningen innehåller ett vitt vin, ett orangevin och ett rött vin. Till provningen får man en skål med grytfriterade chips.

Oranget vin var en nyhet för mig

Att dricka vin som var orangefärgat var nytt för mig. Från första början var vi lite tveksamma till just det vinet. Vilket i slutända visade sig vara vår vinnare av de viner som vi provade. Det vita var nästan lite skumt. Något som jag defintivt lärt mig är att jag inte alls gillar viner som är lagrade i stålfat. Jag tyckte någonstans att det doftade stål och garage. Hur som haver att gå på denna lilla provning var himla trevligt och kul.

Himlen på toppen av Skrapan

Efter vinprovning smet vi bort till Himlen och drack lite mera vin. Utsiten där uppe är magisk. 104 meter över marken, på toppen av Skrapan, ligger Restaurangen och Skybaren Himlen. Om hade haft lite mera ork hade vi åkt in till Riche vilket var planen men det tar vi en annan gång.

Snart dags för en mjukglass i glasskiosken på Långbro Bakficka med mellan

 

 

 

4 thoughts on “Minivinprovning på Dryck Vinbar

Add yours

  1. orange vin har jag aldrig hört talas om. Låter lite skumt, men du gillade ju det. Alla former av provningar gillar även jag. Man lär sig alltid något nytt.

  2. Ojoj vad du ränner ute om nätterna hehe. Men vinprovning låter super mysigt kul att den du var mest tveksam till blev favoriten. Sånt är kul och lite otippat. Själv dricker jag inte vin men en drink är ju gott. Kram

  3. Åh vad kul att gå på vinprovning, själv har jag inte lärt mig att dricka rött vin än men vem det kanske kommer med åren 🙂

Kommentera

Up ↑

%d