Håll era relationer levande

Hej

För några veckor sedan hamnade jag och tjejerna i en samtalsgrupp  jag deltar i med likasinnade i en mycket intressant diskussion.Vilken handlade om hur man får relationer att hålla. Alltså nu menade vi sunda relationer. Vi kanske inte är världsmästare på det eller så är vi det för vi vet vad vi vill ha och förväntar oss i våra nya relationer. Håll era relationer levande säger många till varandra men frågan som återstår är. Hur gör man det på bästa sätt?

Håll era relationer levande

Finns det verkligen några magiska formler som fungerar eller är det bara en sägen. Jag och mina girls i gruppen har tidigare pratat om allt mellan himmel och jord om våra tidigare relationer som vi lämnat. Många gånger har vi hamnat i hur det borde vara. Vad som är rätt och fel och vad gränser mellan osunt och friskt går. Här stannar jag men jag tror att ni hängt med lite om hur vad vi kom fram till. I alla relationer kommer man förr eller senare till en vardag. Då förälskelsen övergår till något annat och förhoppningsvis kärlek.

Tid tillsammans

En av de främsta vanorna för en levande relation kom vi fram till var tid. Att umgås och göra saker tillsammans. Både stort och smått. Vilket vi landade i kunde vara både att ligga i soffan och kika på en gemensam serie som att paddla kanot runt Djurgården. Framför allt handlar tiden om att skapa minnen tillsammans och att planera för nya saker tillsammans.

Gå och lägg er samtidig

Nu kanske inte det fungerar alla dagar i veckan men åtminstone 3 – 4 kvällar. Bara för att man går och lägger sig samtidigt behöver det inte handla om sex utan mera om samhörighet och intimiteten som bör finnas i en sund relation. I början av relationen ligger par ofta i timmar och bara pratar och pratar. Fortsätt att babbla på om både det ena och andra. Men lös alla praktiska familjebitar utanför sängen.

Rör vid varandra

Glöm inte bort att ta på varandra. Se till att både de små detaljerna, beröringarna och bevisen på kärlek ständigt är närvarande. Fortsätt att hålla handen och kramas för intimiteten är minst lika viktig som sex. Några av tjejerna hejade på att pigga upp samlivet med sexleksaker om tristessen skulle infinna sig. Allt för att liva upp och väcka en ny nyfikenhet till varandra igen. En av tjejerna höll nästan en föreläsning för oss andra om Sinamatic som säljer det mesta för att pigga upp samlivet.

Gnabba inte om meningslösa saker

Vem tusan gillar att gnabbas egentligen. Ingen skulle jag tro. Men frågan är väl ändå som återstår att vad jag tycker är meningslöst kanske är viktigt för min partner. Framför allt så kom vi till slut fram till att se på varandras olikheter som något bra och inte gnälla och gnabbas bara för att. Skulle du störa dig på något hos din partner berätta vad du tycker, tänker och känner och släpp det därefter.

Godmorgon och godnatt

Att önska sin käresta godmorgon och godnatt är så enkelt och viktigt. Dessa två små fraser visar på bekräftelse att du syns och är värdefull för den som önskar dig en godmorgon och en godnatt.

Har ni några vanor som ni tror bidrar till levande relationer. Dela gärna med er i kommentarerna.

KRAM

 

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: