Sista skolavslutningen på Broängen

Hej

Jag tror inte riktigt att jag  har tagit in ännu att Tilda idag gått ut grundskolan. Liten slutade 9:an idag i Broängsskolan. Skolan där jag haft elever ända sedan Wille började i årskurs 3 för en himla massa år sedan. Idag tog den perioden slut med även min sista skolavslutning på Broängen. För mig var det lite av en avslutning på kanske en av de sista trådarna som jag haft kvar till Tumba. Nu blir det mestadels minnen, Tildas vänner och mina vänner kvar där borta.

Sista skolavslutningen på Broängen

Först och främst så måste jag säga att jag är så enormt stolt över Tilda som kämpat på många plan det sista året. Med den vetskapen i ryggen idag höja sina betyg med hela 20 steg är en stor bedrift. Du är grym Tilda på alla sätt och vis. Till hösten väntar nya spännande utmaningar för dig i livet med skola i stan.

Tilda

Inget är lätt i livet,

men allt är möjligt.

Jag hoppas att du tror på dig själv

så mycket som

jag tror på dig.

Jag älskar DIG

 / Mamma

Klassens Gåta

Vilken himla tur att du är som du är en gåta. För vem vill vara en redan färdigskriven bok. På något konstigt sätt så var även dessa två tillställningar ett avslut för oss föräldrar som haft flickor och pojkar som växt upp med varandra. Tänk alla barnkalas, kompisträffar, luciafester, träningar, tävlingar och matcher av olika de slag som vi föräldrar hängt med varandra. För mig var det kanske lite extra stort att fått så fina avslut för Tilda. Eftersom jag för ett år sedan lämnade Tumba och livet där omkring.

Visst har det blivit en hel del turer dit då det skulle hämtas, lämnas till både huset och vänner. Men avslutningarna nu i dagarna var ett slags avslut även för mig. Tack för att de blev så fina och goda. Att säga lycka till i livet till en mamma till en av Tildas första vänners mamma var fint men lite sorgligt på samma gång då de tjejerna inte hänger så ofta längre.

Sanna vänner har man kvar

Jag hade önskat att jag fått ta med stora kameran och fotat Tilda och hennes vänner som man fick förr. Men tiderna förändras det är bara att acceptera. Däremot så är jag så glad för att Tilda kommer ha med sig flera sanna vänner även om deras utbildningsval och skolor skiljs åt.

Sanna vänner har man kvar när de andra har gått
Sanna vänner kan man alltid lita på
När du kom behövde jag en vän
Sanna vänner kommer alltid igen”

Carola Häggkvist

7 thoughts on “Sista skolavslutningen på Broängen

Add yours

  1. Förstår att det är med blandade känslor men samtidigt en ny start på en spännande resa. Behåll minnena och blicka framåt. Kram

  2. Ja sluta nian är helt klart ett stort steg. Bra jobbat av henne att höja sina betyg så pass mycket. Sen verkar det bli ett avslut för dig med…

  3. Vi har gått förbi mängder med skolavslutningar här i Tumba senaste dagarna. Så mycket glädje! Men också lite sorgligt när vänner skiljs åt såklart, fint ändå på något sätt.

  4. Det är något speciellt med avslut. Men härligt att hon har många vänner att ta med sig därifrån. 😊

  5. Låter som en fin avslutning, men förstår samtidigt att det är lite vemodigt att skiljas åt från vännerna och den trygghet i det man känner till. All lycka till T i allt som väntar nu!

  6. Åh vad stor hon har blivit, minns när jag började läsa din blogg så gick hon i grundskolan. Förstår att det känns lite vemodigt. Att sluta 9:an är stort 🙂

Kommentera

Up ↑

%d