Skär ner på dina månadskostnader

”Inlägget är i annonssamarbete med Payup.se”

Hej

Tänk om jag en dag skulle kunna ha möjlighet att få äga ett eget hus häromkring. Tänk om jag en dag skulle få mitt egna ställe på Gotland. Alla dessa tänk om som snurrar runt i våra huvuden kanske inte är genomförbara. Skär ner på dina månadskostnader så är du en bit bättre på vägen mot dina drömmar.

Skär ner på dina månadskostnader

Visst både vill vi och behöver få lyxa till det och leva lite extra ibland. Men för att kunna lyxa behöver vi spara några slantar till lyxkontot. Att få en lägre månadskostnad strävar alla efter.  Genom att samla lån hos en och samma långivare är ett bra tips för att få mera slantar i plånboken.

Byggstenarna i en sund privatekonomi

En sund privatekonomi handlar mycket om hur du väljer att spendera dina pengar varje månad. Tumregeln som många inom bank och finansvärlden ofta ger är att begränsa dina fasta utgifter så de endast utgör 50 procent av lönen. Alla dessa tips är såklart superbra men samtidigt vill många av oss hitta snabba tips som ger synliga resultat här och nu.

Fem snabba tips för att sänka månadskostnaden
  • Samla lån och krediter
  • Planera dina matinköp och gör gärna matlistor och lådor
  • Se över avtalen för tv, internet, telefon och el med mera
  • Se över transportkostnaderna. Bilen kostar  ofta mer än vad du kanske vill tro
  • Spara energi så sparar du också på miljön. Tvätta fulla maskiner, släck lampor och tänk på hur du diskar.

Leta fram takeaway muggen

Ett personligt tips från mig är att leta fram era takeaway muggar och fylla dem med den drycken ni gillar. I mitt fall ofta en god kopp kaffe. För jisses vad kaffe på stan eller byn jag shoppar alltså. Särskilt när jag är ute på spontana rundor och hamnar på ett bra ställe. Är jag smart och tar min egen mugg kan jag lätta på kaffesuget och därmed spara på kaffepengarna.

KRAM

 

One thought on “Skär ner på dina månadskostnader

Add yours

  1. I bland tror jag inte att man tänker på allt man gör åt dom du säger kaffe kan va dyrt i längden när man bara köper på stan

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: