Provsvar järndropp och naglar

Hej

Redan i allra första meningen måste jag varna för att detta kommer att bli ett inlägg som drar åt flera håll. Både högt och lågt så att säga. Orken och huvudvärken denna veckan har varit nästintill katastrofal. Därav få inlägg och tråkiga dagar i livet får jag väl säga. Provsvar järndropp och naglar. Svaren på de första proverna jag tog i veckan kom igår morse.

Provsvar järndropp och naglar

Mitt ferritinvärde, det som kallas för järnförrådet som man har i kroppen var nere på 3. Om S-Ferritinet hamnar under 20 mikrogram per liter (µg/l), talar man om järnbrist och risk för anemi. Kris och många frågetecken vad det kan bero på. Många gånger kan det bero på att man blöder mycket vid mens men det har jag aldrig gjort så det var uteslutet. Nya prover togs igår för att se vad som kan vara problemet. Remiss till specialist skickades och jag skulle omgående påbörja äta järntabletter plus att jag idag fick järndropp för att boosta igång kroppen.

Själv tror jag att all den stress jag upplevt i många år satt sig i levern som tömt järndepån. Denna teorin var andra läkaren också inne på igår. Måtte detta bara lösa sig snart för det är inte särskilt kul att vara så här trött och ständigt gå runt med skallevärk. Nog om det eländet nu.

Härliga rundor men kortare

Mina rundor har inte alls blivit lika långa som de brukar vara. Men huvudsaken är att komma ut och andas livet såklart. Härom kvällen när Tilda hade en rad kvällsmöten via webben gick jag en fin runda. Jag såg ett så fint litet lust eller extra rum ute i en trädgård som jag bara var tvungen att ta med mig i minnet.

Nya naglar och en fika på Café Pascal

Äntligen fick jag sluta känna mig som en trasdocka om händerna. Naglarna var verkligen inte alls roliga sista tiden. Men idag rådde jag bot på dem och fixade nya knall fall rosa naglar som blev riktigt bra. Kul med färg nu när det är sommar igen.

Kaffe på Café Pascal

När jag ändå var i krokarna smet jag in på Café Pascal och tog en fika. Vilket nästan blev lite surrealistiskt när jag satt bredvid två kända män som snackade om någon jobbgrej med en av mina fredagskillar via länk. Jag smålog för mig själv tills jag nästan blev avslöjad då min fika kompis kom lite sent. Min kompis visade det sig kände en av männen och även kompisen såg vem som var online på skärmen. Fniss…så himla tokigt det kan bli ibland. Jag var nästan lite småskraj att hen skulle avslöja att skärmkillen är en av mina fredagskillar och så vidare. Hur som haver så skötte sig min vän exemplariskt.

Jordgubbar – ät gärna minst en liter om dagen

Minst en liter jordgubbar om dagen. Det måste vara bland det bästa tips jag fått av en läkare. Sagt och gjort den är inte svår att följa om man som jag älskar jordgubbar.

 

 

 

5 thoughts on “Provsvar järndropp och naglar

Add yours

  1. Det är ändå skönt att få ett svar på på vad det kan vara som gör dig så trött. Alla värden är alltid bra på mig så ingen tror mig. Fina naglar du fixade.. Piggar allt upp.

    1. Jobbigt det där när man sitter någonstans och känner folk på det viset. Tur att du vän kunde hålla masken. Var rädd om dig ❤️

Kommentera

Up ↑

%d