Stödstrumpor för befintliga åderbråck

” Inlägget är i annonssamarbete med Mediconline ”

Hej

Stödstrumpor kan användas  både för att lindra redan befintliga åderbråck och motverka att de dyker upp. En elastisk stödstrumpa ger ett jämnt tryck som kan motverka bensvullnad eftersom strumpan ger stöd så att åderbråcken komprimeras. Stödstrumpor för befintliga åderbråck är något som jag själv varit lite nyfiken på ett par år nu. Tänk om jag hade lyssnat på barnmorskan.

Stödstrumpor för befintliga åderbråck

Stödstrumpor eller kompressionsstrumpor används för att reducera tyngdkänsla, trötthetskänsla, press och svullnadstendensen i benen. Strumporna skall tas på om morgonen och användas hela dagen men inte på natten.

Nära hälften av alla kvinnor drabbas av åderbråck i samband med sin första graviditet. Själv fick jag mina bråck först vid tredje graviditeten. Men så sägs det ju också att söner ger sina mödrar skönhet och döttrar tar av sin mors skönhet. Orsaken till att det är vanligt förekommande hos gravida är den ökade blodmängd som finns i kroppen när man är gravid. Många gånger har tanken slagit mig att jag på allvar ska ta tag i att försöka få bort det bråcket som jag snart haft i 16 år på ena vaden.

Varför drabbas man av åderbråck

Åderbråck beror på att blodet i venerna inte leds tillbaka till hjärtat som det ska. Istället ansamlas det i venerna, som då svullnar. Orsaken är att klaffarna som styr återflödet av blod förslappas under graviditeten. Om en ven blir mycket utvidgad kallas det för att man har åderbråck.

Nu är det dags för mig att prova på kompressionsstrumpor. Jag tänker att bättre sent än aldrig. vilken lycka det skulle vara att få bort det fula åderbråcket på ena vaden. En åtsittande, elastisk stödstrumpa hjälper mot åderbråck i benen. Strumpan trycker tillbaka och ger stöd så att kärlväggarna inte sväller ut.

Håll nu tummarna för mig

KRAM

 

 

3 thoughts on “Stödstrumpor för befintliga åderbråck

Add yours

  1. Jag hade inte nån aning om att man kunde få.sådqn här orderbrok när man inte är över 70 så smidigt med sådan här stöd strumper

  2. Jag hade det då jag gjorde en långflygning. Det gick riktigt bra, men har inte haft det annars. Peppar, peppar, men har klarar mig ifrån åderbråck…

Kommentera

Up ↑

%d