Innan regnet kom

Hej

Från det ena till det andra det är så livet är i stort. Från solsken till regn och så vidare. Trist bara att det ska regna nu när jag verkligen skulle behöva solsken. Innan regnet kom gav jag mig ut på min runda igår kväll. Dagen rullade på med både det ena och andra och tiden bara försvann.

Innan regnet kom

Det är allt något visst med luften en varm sommardag när regnet hänger i luften Jag fick lära mig igår att därför det regnar ofta på sommaren hänger samman med att varm luft kan innehålla mer vattenånga än kall luft. De skurar som vi har sommartid kan därmed bli fler och kraftigare än andra tider på året.

Dessutom fick jag höra att vi kan förvänta oss snö i juli i år. Det måste varit det dummaste jag hört igår på många plan. Vem fasiken vill ha snö i juli? Och är det tekniskt möjliigt? Jag blev tvungen att googla på den uppgiften efter att jag kom hem från rundan igår ikväll. Jodå jag hittade faktiskt den uppgiften som jag fick till mig när jag var ute på promenaden. Hur som helst så tänker jag låtsas som om jag inte alls varken hört eller läst om den dumheten. För dumhet måste det verkligen vara om årstiderna ska blandas samman på det sättet.

Öppna din dörr

Måste man verkligen öppna alla dörrar som man stängt med hänglås. Den har vi klurat på i samtalsgruppen jag ingår i. Jag tycker den är svår att svara på och jag tror framför allt att det är individuellt som det mesta i livet. Någonstans måste vi nog kanske öppna för att göra upp med och avslut på det som gömt bakom låset. Att rentvå sanningen för allas skull släpper nog på många stenar även om lyftet kan vara nog så påfrestande. Vad vet jag? Vi klurar vidare på den en stund till tror jag.

Alla dessa harar överrallt

Harar är skymnings- och nattdjur, och äter sånt som säd, gräs och liknande. I Uttran var det rådjuren som jag möttes av nästan varje dag. Här i Långbro / Fruängen är det hararna som syns överralt om jag är ute om kvällarna. Ibland känns det som jag skulle vara ute på Gotland där även harar syns ofta.

Lite smått charmigt är det allt med alla harar men kan inte låta bli att tänka att de kanske är för många. En eller två kanske kan vara mysigt men som igår när vi räknade till sju igår kväll kan jag nog tveka och tycka är lite väl många.

One thought on “Innan regnet kom

Add yours

  1. Åh ja detta regn är inget jag ville ha efter gårdagens sommarväder.
    Igår hade jag 4 harar som sprang bakom mig när jag var ute med hunden, dom var gigantiska så stora.
    Vill du fika i helgen eller nästa vecka? Kram

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: