Vi har inte en aning

Hej

Hör ni har ni tänkt på vad mycket vi aldrig kan veta men ändå vet eller inte. Ibland talar magkänslan till oss eller får vi kanske bud från andra sidan. Vilka vi kan tycka känns otydliga och rent av obegripliga. Vi har inte en aning. För de allra flesta av oss vill tro gott, hoppas på och om, och vill leva med en positiv inställning i livet.

Vi har inte en aning

Allt som vi inte har en aning om, är det svårare med. Idag när jag gick in till Söder för att vara med på två helt olika möten lyssnade jag på Så in i själen. Agneta Sjödins podd där hon bjuder in spännande människor som pratar på djupet om livet och själen. Idag var Nick Söderblom gäst. De allra flesta gånger tar jag med mig några kloka meningar från avsnittet att lägga på minnet. Så även idag bland annat ”Allt som vi inte har en aning om”.

Jag hade ingen aning alls

Dum empart som jag är så tror och framförallt vill vi tro gott.  Har vi dessutom personlighetsdrag såsom en livräddare som vill rädda och hjälpa alla andra före oss själva kan vi lät bli väldigt blåögda.

Huxflux fick jag pausa podden för att reda ut detta med mig själv. Hade jag verkligen ingen aning? Jodå den stora Kamilla visste och försökte gång på gång förklara för den lilla Kamilla. Tyvärr så ville inte den lilla Kamilla inse, förstå eller acceptera att sanningen var en helt annan. Sug på den karamellen Kamilla….Vilken käftsmäll. Livräddaren räddade sig själv med andra ord.

På möten med nya insikter

Vilken jäkla tur alltså att jag kunde sätta mig mellan mina möten och ta en kaffe på mitt gamla stammis ställe Fabrique på Wollmar Yxkullsgatan. Senaste gången jag träffade min medskrivaren/pratare gick det trögt. Jag var bromsig och osäker på om jag var redo och så vidare. Idag nästan rusade jag in med en mening som kanske skulle kunna bli något av.

”Jag hade allt men ändå ingenting”

Kloka och smarta personer med rätt inställning ger mig ny kraft och energi. Tack snälla för alla fina möten idag. Även om de var av helt olika karaktär gav de mig ny input, lust och energi. Trots att jag var helt slut i rutan när jag gick hemåt med min cleandricka i handen.

Hur kunde detta inlägg landa här när det skulle ditåt

Jag får be om ursäkt till mig själv för tanke var att jag skulle skriva om min underbara runda bland kolonilotterna i Tantolunden och kaffestunden på mitt stammisställe. Men där hamnade jag liksom inte alls. Så kan det gå när inte haspen är på…..

 

4 thoughts on “Vi har inte en aning

Add yours

  1. Det är så kul när man tänkt skriva om en sak och texten tar en annan vändning. Spännande och det finns någon mening med det. Livet tar oss på turer som vi inte riktigt räknat med.

  2. Härligt att gå ifrån mötena och känna att man har ny energi och lust trots att man känner sig slut…. mumsigt med fika ! ☕️😊

  3. Underbart med möten som ger energi! Tycker verkligen din mening som du kom med där var gripande, den kan verkligen bli något! Det gås väldigt mysig ut bland kolonilotterna 🙂

  4. Härligt då man går ifrån ett möte med mer energi. Ja, att känna för mycket för andra är aldrig bra. Tycker alltid att andra är så känslokalla och hårda 🙂 men inser att jag är för känslig och bryr mig för mycket.

Kommentera

Up ↑

%d