Tigerkakan smakar tio gånger bättre

Hej

Igår eftermiddag när sockersuget blev för stort smällde jag ihop en kaka som alltid går hem hos oss. Att Rosendals Trädgårdscafé har goda bakverk är ingen hemlighet. För många många år sedan köpte jag deras fina bok som fylld med en massa härligt gott och feelgood. Tigerkakan smakar tio gånger bättre än hos någon annan. Och tro mig jag satte den igen till vår förtjusning.

Tigerkakan smakar tio gånger bättre

Ofta finns det ju ett grundrecept till det mesta. Men det är de där som gör det lite extra som man aldrig glömmer och tycker lite extra mycket om. Så är det definitivt med både tigerkakan och morotskakan om jag ska prata om Rosendalsträdgårds bakverk.

På väg till mig själv

Jag gillar citat och kloka ord och tycker att de kan förgylla vardagen för de allra flesta av oss på något sätt.

Alltid är vi på väg någonstans. Är det inte till jobbet, skolan så är det butiken eller ut i träningsspåret för en joggingtur. Drar man det lite längre så är vi oftast på väg någonstans bort ifrån oss själva. Till något, för att göra något eller bara för att möt andra. Inte konstigt egentligen att många blir vilsna och tappar bort sig själva när de nästan aldrig är på väg till eller möter sig själva.

Tänker vi så här vittnar det om att egentiden med oss själva är ännu mer viktigare för att hitta kärna i det som är jaget. Jaget som vi alla behöver för att växa, utvecklas och kunna leva våra liv fullt ut så som vi önskar att göra det. Himmel och pannkaka alltså så mycket klokt man kan få till sig om man bara önskar.

Dags att snöra på mig skorna och ge mig ut på tur en stund och andas livet innan det blir fotbollsderby i eftermiddag. Lovar och vär att klä mig så svart och gul jag bara kan av det som finns i mina gömmor.

 

5 thoughts on “Tigerkakan smakar tio gånger bättre

Add yours

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: