Somnade nästan till på bryggan

Hej

Idag är det fredag men innan jag gör fredag här på Kamillas Kamera tänker jag prata om min fantastiska torsdag. Somnade nästan på bryggan nere vid Mälaren. Solen strålade även igår och bjöd oss Stockholmare på dans. Så jag tog mina starka ben efter ett telefonmöte där jag nästan kände mig som advokat för de godas räkning.

Somnade nästan till på bryggan

När jag var klar med mötet hoppade jag i mina favoskor och gick bort till Konditori Lyran för att bjuda mig själv på en förmiddagsfika så att säga. Jag kom helt klart på bästa tiden för det var lugnt och skönt. Lyran är verkligen en plats som ligger mig varmt om hjärtat. Framför allt från tiden då jag var föräldrarledig med William men även då jag jobbade i Bredäng efter att Marcel börjat på förskolan.

Brygghäng vid Lyran Båtklubb

Det finns en lilten liten söt båtklubb mellan alla andra som är betydligt större längs strandromenaden vid Mälaren på Mälarhöjden sidan. Så jag tog min lilla ryggsäck som jag proppat med en extra kaffe, vatten och frukt hemifrån och gick ner och satte mig på den gamla lastbryggan. Egentligen är den kanske för skruttig för att ens sitta på men den fick bära eller brista helt enkelt.

Gissa om jag njöt där jag låg med jacka som kudde i nästan två timmar och lyssnade på bok. Om man till och med somnade till en stund då gillar man verkligen livet och stunden eller hur…..Jag säger ofta att en dag ska det bli en båttjej av även mig. För det är något som jag känner att jag ännu inte provat på men samtidigt fascinerat mig så mycket. I källaren finns nog till och med någon gammal skepparkavaj så en bit på väg mot det målet borde jag väl vara.

Smet in på 2plan i Mälarhöjden

Jag tycker om små personliga butiker som gör sin egen grej och tar in de där produkterna som ofta blir lite unika. För är det något som inte faller mig i smaken är det som alla andra har. Redan som barn gick jag tidigt emot vad alla andra skulle tycka, tänka och ha på sig. Skulle alla ha röda eller blå nya cresentcyklar jag då valde jag gul till exempel.

Hur som haver såg jag så så fina dörrmattor i butiken. De var lite för dyra för mig där och då men de finns helt klart sparade på min önskelista. Särskilt den med husfasaden och alla fönster. Vilken tycker ni var finast?

Ha en toppen dag

 

 

2 thoughts on “Somnade nästan till på bryggan

Add yours

  1. Låter som en härlig stund på bryggan. Saknar så närheten till havet men en dag kanske jag hittar min lilla stuga ända nere vid havet.
    Jag tycker mattan med husfasaderna var finast, den får mig till att tänka på Gamla Stan i Sthlm.
    Kram

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: