World of Classics

Hej

Wao wao wao måste bara bli mina första ord på detta inlägg. Idag var jag med William, min bror och far på World of Classics Museum. Det är verkligen lite smått tokigt att jag eller vi både Wille och jag bott mindre än kilometern ifrån i över 15 år och aldrig varit där. Visst har jag hört talas om Leif Ivan och alla hans bilar. Men där har det nog stannat för mig tidigare.

World of Classics

Sveriges största USA-bilmuseum med 3 våningar fyllda med museumbilar, nostalgi och det bästa från 50 och 60-talet. Jag vet inte vad jag ska börja eller vad jag ska säga mer än wao och amazing. Egentligen skulle jag mer än gärna glida fram i vilken som helst av bilarna Men visst har jag en solklar favorit. En gul bil i den där speciella jänkargula färgen den vore helt klart drömmen.

En surprise som gick hem

När mina föräldrar och bror skulle komma upp som till denna helgen kände jag bara att det skulle vara kul att hitta på något enbart med pappa och bror. Detta nämnde jag för Wille som kom med idéen om just detta museum. Sagt och gjort vi bokade med pappa och bror om att göra något som idag. Men vi höll det hemligt vad vi skulle hitta på. Redan efter halva första våningsplanet var de glatt överraskade. Pappa sa vid flera tillfällen att detta var ju helt otroligt och det är en sak som verkligen är säkert.

Fika på 50-talet

Längst upp på våning 3 finns en cafédel som är inredd som på 50-talet. Alltså miljön var som att åka en tidsresa till något som jag aldrig varit med om mer än i filmens värld. Magiskt och så snyggt gjort allt med hela stället.

Rulle köpte till och med en jacka bara för att. Självklart ville jag prova den för att bli lite extra cool raggarbrud. Vet inte om jag lyckades särskilt bra men kul var det allt.

Skulle ni vara bilintresserade och har vägarna förbi Tumba missa inte denna unika pärla säger jag bara.

 

5 thoughts on “World of Classics

Add yours

  1. Vilken kul grej att gå på om man gillar bilar. Måste absolut ta mig dit någon dag. Tack för tipset!

  2. Så kul! Som att gå rakt in i Grease!
    Den gula bilen var verkligen snygg!
    Hoppas att ni har en fortsatt härlig påsk.

  3. Tack för tipset. Jag bara älskar dessa gamla jänkebilar… Speciellt då dom är så otroligt fina.. Skulle jag inte jobba så hade jag nog stannat på din sida hela dagen .-)

  4. Vilket häftigt fik ni var på. Jag är kanske inte så bilintresserad men tycker ändå att det är kul att se hur bilarna såg ut förr. Mysig dag 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: