Tempen på min fredag

Hej

Tänkte försöka sammanfatta min fredag innan jag sätter mig i bilen och åker för att hämta hem dottern. Vi har snöväder här i Stockholm och hon har redan lagt på sommardäcken på sin bil.l Att köra moppebil i detta väglaget med sommardäck känns dumt så jag åker och hämtar hem henne istället. Tempen på min fredag tror jag stannar på 37 grader varken mer eller mindre. Jag hade flera stora planer för hela veckan från i torsdags men de fallerade. Energinivån gick i botten efter mitt monster race senaste tiden.

Tempen på min fredag

Jag hade några saker som jag verkligen skulle behövt gjort i förmiddags men jag bangade dem. Eller i ärlighetens namn så flyttade jag fram dem till måndag. Efter dagens telefonmöte blev det en god lunch innan dagens runda med Alex&Sigge. 

Det är inte lätt att lära gamla hundar sitta sägs det ju. En liten sanning finns det allt i det uttrycket. Jag är ju van vid att alltid fixa mitt eget påskris genom att bryta av kvistar i skogen. Nu har jag ju inte längre någon skog att bryta kvistar i. Men nu kommer dagens sanning eller erkännande. Jag bröt av kvistar i skogen här hemma fast jag vet att jag inte får. Bu och Bä på mig inte sant?

Smart var jag i alla fall och gömde dem i påse från ICA där jag köpt min fredagspresent, en kruka med minipåskliljor.

Påskriset fixat och klart

Väl hemma igen fixade jag med påskliljorna så de fick en kruka på balkongen. Så gjorde jag ordning årets påskris. Vasen bytte jag efter fotot tagits för den var för pluttrig tyckte jag nog. Så riset hamnade i en högre vas i klarglas istället. Riset fick även några fler ägg efter att jag hämtat upp påsklådan från förrådet. Fredagsfokus att fixa påskris och fixa i förrådet – check på den till slut.

Burnt basque cheesecake

Både jag och William är tokiga i cheesecake. Vi har båda samma favorit. Igår testade jag på att baka burnt basque cheesecake från Paula Rosas som tipsade om denna. Jag ville prova något nytt och så såg denna så god ut på Paulas bilder. Jodå denna var kanongod men fortfarande är vår favo helt överlägsen. Tur för mig att det fanns en bit kvar från igår så jag fick njuta av gott fredagsfika.

 

 

One thought on “Tempen på min fredag

Add yours

  1. Det här vädret alltså. I fredags fick jag sopa ren bilen innan jag kunde åka. Brukar man få göra i januari typ 🙂 Den cheececaken såg så god ut. Skaffade en bakbok häromdagen och ska baka massor hade jag tänkt mig. Behöver ju en kaka till påsk.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: