Svagdricka från mormor och morfar

Hej

Så där ja nu har jag fått till min lampa eller ljuskälla som jag skapat av minnet från mina morfäder. Svagdricka krus från mormor och morfar lyser varmt och fint ute på balkongen. Planen från början var att använda kruset i badrummet. Men tyvärr så doftar den fortfarande efter flera timmars rengöring mindre gott. Därför får den stanna kvar på balkongen ett tag till i alla fall.

Svagdricka från mormor och morfar

En ny vän till mig skrev något himla klokt och sant på insta idag ”Alla dör, men långt ifrån alla lever. Njut varje minut” Så sant. Livet är verkligen här och nu. Vem vet vad som sker imorgon om det ens kommer någon morgondag i dessa tider.

Har ni några gamla klenoder där hemma från era förfäder? I huset eller trädgården fanns eller finns vad vet jag nu. En hel del växter från mamma och pappas trädgård. Några växter var delade från min mormor och morfars trädgård. Sånt är lite speciellt tycker jag. Hoppas att jag kan ta med något från mor och far i sommar och sätta i kruka hos oss.

Nu får barnen vårda de växterna ömt. Som barn var Marcel mycket för trädgård och plocka blommor. En sak som jag är lite glad för är att Tilda i dagens läge om hon i framtiden skulle få en dotter tänker döpa henne till Gulli i andra namn. Gulli hette nämligen min mormor.

Blått hav av blommor

Igår hittade jag ett hav av blå vårblommor under min runda. Alltså så vackert. När vi bodde på Söder hade vi ett liknande hav av dessa blommor i backen upp mot Allhelgonakyrkan.

Behöver nog inga andra brallor än träningstights

Jag kommer på mig själv att köpa nya byxor och jeans stup i kvarten men de byxor som jag verkligen använder och trivs i är träningstights. När jag till och med igår till mötet som jag var på åkte i dessa tights har det nog gått lite för långt.

Levla upp med ännu flera tights eller börja lägga dem på hyllan?

 

 

 

2 thoughts on “Svagdricka från mormor och morfar

Add yours

  1. Träningstights är så sköna och skulle jag inte vara på kontoret om dagarna skulle jag lätt gå runt i det varje dag. Jeans är inte alls lika skönt. Fint du gjort på balkongen.

  2. Jag bor i princip i träningstights här hemma men brukar svira om innan jag åker någonstans.
    Vad fint det blev med lyktan, vi har några gamla släktklenoder hemma också😊

Kommentera

Up ↑

%d