Tuttävling utanför fönstret

Hej

Godmorgon på er alla fina. Jag vakande imorse av att bilar hade tuttävling utanför fönstret kändes det som. Vägen mellan oss och Långbro Värdhus är ganska trafikerad i rusningstrafiken. Det händer som alltid att det tutas både hit och dit precis som det gör i Stockholm. Säkert i hela landet också för den delen. Hur som haver jag vaknade av att det tutades som om två fordon hade värsta tjafset. Efter ett tag  var det som om bilarna nästan skrek på varandra. Tack för den fin fina väckningen får jag väl säga.

Tuttävling utanför fönstret

Brukar ni tuta mycket i trafiken? Jag är nog lite av en fegis på den fronten. Även om jag ibland gärna skulle velat så är jag liksom för sen för att tuta till. Man måste ju liksom kunna stå för den tutningen om jag blir konfronterad av hen jag tutade på. Där kommer fegisen in igen märkte jag nyss. Visste ni att man kan få böter om man inte tutar som man borde? Det säga vara en av de glömda trafikreglerna.

Det är inte okej att åka omkring och tuta när som helst. Men ibland är du som bilförare faktiskt skyldig att göra det. Om en situation kräver att du ska varna med ljud- eller ljudsignal för att till exempel en fara ska kunna avvärjas måste du göra det. Annars riskerar du en femhundring i böter.

Undra hur många som faktiskt fått böter för att inte tutat? Den siffran skulle jag nästan vilja se.

Kanon start på veckan

Min måndag var en himla bra dag. När jag kom hem igen efter att lämnat Tilda i huset för ett par dagar la jag mig och sov en stund. Bara för att jag kunde liksom. Därefter blev det städning och till och med fönster putsade. Med ett rent och fräscht hem gick jag ut på måndagens mil.

Jag landade en stund på klipporna vid Långsjön. Det var det många med mig som gjorde kan jag erkänna. Det var så härligt att ligga på klipporna och lyssna på vattnet och naturen. Vattnet var fortfarande iskallt såklart och all is har ännu inte smält. Tänk om jag skulle våga mig på att bada i havet på tok för tidigt i år. Den tanke var där och då inte så främmande utan nästan lite lockande faktiskt.

Ser ni hjärtat?

Jag vet med mig flera modiga kvinnor som badat ute i vak hela vintern. De imponerar på mig faktiskt. Varför skulle jag inte våga då kan man ju fråga sig?

Skäl för en himla bra vecka. Allt blir så festligare i fina glas eller hur….

 

4 thoughts on “Tuttävling utanför fönstret

Add yours

  1. Jag skulle också vilja prova bada i havet när det är riktigt kallt. Har dragit mig för det men någon gång kanske 🙂 haha ja tuta gör de allt för ofta här också, sen kör de rally efter 22 på denna gatan utanför. Livsfarligt

  2. Woooow, vilka njutiga bilder, kamillas kamera fångar vårtecken! Ang. tutan så tutar jag inte, och det är lika olagligt att tuta för att heja på någon eller för att man är irriterad på någon som det är att inte tuta för att förhindra fara. Tutan är bara till för att varna, inte för att bråka. Så att vara en ”fegis” är helt och hållet rätt i det sammanhanget 🙂

  3. Jag läste ”tutt-tävling” i rubriken och hann börja fundera lite… låter lite kallt att visa ”tuttarna” i mars, haha!!
    Vad skönt att du mår bättre efter solfrossan och det verkade ju vara en ljuvlig promenad du fick till!

  4. Jag har aldrig badat isbad och jag vet inte om jag skulle våga bada nu när det är riktigt kallt. Även om jag ska säga att det lockar lite 🙂 Och precis som popprinsessan så läste jag först ”tutt tävling” 😂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: