Ingen tidsgräns för bodelning

 

Hej

Jag är personligen glad att jag och min ex make fick till de flesta av våra avtal innan skilsmässan gick igenom. Ärligt talat lider jag med en nära vän som nu försöker få till sin bodelning med ex maken. Tydligen kan man förhala den hur länge som helst. Det finns nämligen ingen tidsgräns för bodelning. Vilket jag personligen tycker låter lite galet faktiskt. För alla inblandades skull vore det bäst att det fanns en tidsgräns.

Ingen tidsgräns för bodelning

Det finns alltså och ingen tidsgräns för när bodelningsavtal måste vara utförd och klar. Däremot så finns det formkrav vilket är direktiv på hur delningen ska gå till och vilka bodelningsdokument som ska signeras. Jag lider med min vän som kämpar med att få till bodelningen en gång för alla så hon kan gå vidare i livet. Tyvärr så kan den dra ut på tiden ytterligare eftersom det saknas en tidsgräns. I princip kan man säga att bodelningen kan förhalas hur länge som helst.

Ta hjälp av proffs när avtal ska skrivas

När jag separerade i fjol fick jag bra hjälp av jurister och andra kunniga personer som kunde sin sak. Utan dem hade det nog aldrig gått vägen. Om man inte varken har möjlighet eller lust att fysiskt sitta med jurister kan man enkelt få hjälp med alla former av avtal via SveaAvtal online.

När behöver man ett bodelningsavtal

Många med mig tror säkert att ett bodelningsavtal enbart behövs och kan skrivas när man ska skilja sig. Så är inte fallet har jag fått lära mig nyligen. Man behöver dock inte separera för att göra en bodelning. Avtalet kan även utföras när man fortfarande är gifta eller om någon dör. Bodelning kan göras vid:

  • Du och din äkta hälft ska skiljas
  • Du och din sambo ska separera
  • Om ni är gifta men ändå vill bodela
  • Om en partner i förhållandet har dött

Skulle det visa sig att det äkta paret enbart har enskilda egendomar behöver man inte upprätta något bodelningsavtal.

Är ni i behov av avtal eller har frågor kring olika avtal tycker jag ni ska kontakta SveaAvtal.se för de kan hjälpa er med alla frågor och avtal.

KRAM

 

3 thoughts on “Ingen tidsgräns för bodelning

Add yours

  1. De flesta har inte den kunskapen. Tyvärr måste man ha pengar för att klara det. Då jag flydde fanns ingen hemförsäkring som täckte det, och la grymma pengar på att få rätt till mina barn. Tyvärr hade han soc på sin sida Jag var så labil enligt dom. och det var väl bra att pappan tog dom då du inte klarar av att bli misshandlad? En dömd kvinnomisshandlare borde ha avsagt sig all rätt redan vid första slaget… Nu står min dotter i en typ arvsrätt…. Har nog en bra advokat som försöker hjälpa, men det tog tid… Går ner i arvode för han hade svårt vid de fallen barn var inblandade.

  2. Jag tycker att man skulle lära ut sånt här i skolan, det är likadant med skatter och socialförsäkring och andra viktiga samhällsfunktioner.

  3. va skönt att ni kunde klara it det på ett bra sätt. ja det blir ju påfrestande om man håller på med det för länge. man vill ju bli ’klar’ med sitt förflutna

Kommentera

Up ↑

%d