Alla popcorn poppar inte

Hej

Hör ni jag fick till mig av en god vän ett citat idag när jag pratade med hen om dumheter och sånt. Om det sedan är dumheter eller ren och skär okunskap blir säkert en kombination. Men en sak som jag fick av min kära vän M var att alla popcorn poppar inte. Det måste vara ett av de klokaste citat jag fått till mig på bra länge.

Alla popcorn poppar inte

En sak som jag tror nästan alltid stört mig är rena och skära korkade personer. Ni vet när de blir så tokigt att deras beteende blir kanske till och med för korkat för dem själva. Tyvärr så har inte alla den insikten säkerligen inte jag heller att se när det som de gör, säger och publicerar blir tokigt. Tokigt väljer jag att använda mig av för att säga att någon är korkad är förstås inte snällt. Men varför ska vi å andra sidan vara snälla hela tiden. Varför backar vi så ofta från sanningen för att den inte kammar den tilltänka medhårs?

Alla popcorn poppar liksom bara inte. Det som de gör och förmedlar blir liksom inte trovärdigt eller så säljer många sig själva för att få andras bekräftelse och beundran. SLUTA genast säger jag nu.

Sälj inte din egen trovärdighet och stolthet

Vad ska jag börja egentligen? Jo vi börjar med trovärdighet. Om någon ska prata eller förmedla kunskap eller fakta kring något så anser jag lägg märke till det nu. Att hen måste ha en egen erfarenhet och kunskap om det som ska förmedlas. Annars blir det som om vi skulle hålla föredrag på högstadiet och prata om mördarsniglar eller varför vi ska använda oss av sockerbitar i kaffet typ. Jag blir ilsk om någon som inte har haft egen erfarenhet kastar sig med uttryck och åsikter.

Självklart skulle jag som är en jubelidiot på svampar kunna skriva ett inlägg om svamp och så vidare:Men då måste de svängas till så som att jag vill gå en svampkurs eller vad vet jag. Inte så som att jag kan all fakta om svamp. Okunskap lyser igenom nämligen. Lika väl som om Pelle på fyran i samma hus som oss börjar prata och säga sitt om att plantera tomater på balkongen. Medans han inte ens har en pinnstol på sin balkong än mindre några växter i sina fönster. Ni hajar säkert vart jag vill komma.

Genom att inte förmedla en trovärdighet i vad vi säger, uttrycker och gör blir vi obetydliga och nästan bortgjorda.

Sälj inte din egen stolthet

Alla har vi egna åsikter och tankar om vad vi tycker, tänker och står för i livet. Om vi inte står upp för oss själva utan säljer ut oss åt alla möjliga på olika sätt utan att få något i gengäld förlorar vi vår egen stolthet. Tyvärr så gör vi detta gång på gång för att vi alla är så törstande efter uppmärksamhet och bekräftelse.

Jag hade i veckan en diskussion om att någon på sociala medier pratade om att hen inte kände sig bekväm inför sin partner. Vem fasiken ska vi egentligen släppa loss inför och för? För oss själva såklart. Det är vi som ska vilja och välja. Om vi därefter inte känner oss bekvämma i vår roll som partner eller vän är vi på fel plats. Därtill måste tilläggas att det är vår stolthet vi ska bära. Är vi inte trygga i den rollen är det våra ansvar att ta ställning till vad som är vad. Vad vill jag? Inte hur andra vill att jag ska vara eller agera. Vår stolthet ska ägas av oss själva. Ingen annan ska pressa någon till en situation där denne inte är bekväm. Återigen sälj inte din stolthet.

4 thoughts on “Alla popcorn poppar inte

Add yours

  1. Håller med dig helt o hållet. Läst inlägg denna vecka som fick mig att tänka på precis det.
    Om man inte har erfarenhet av något själv, blir det bara så fel då man skriver ”goda råd” i ämnet.

    Bra med popcorn 🤭 hört ”hissen går inte ända upp” innan men denna var bra

  2. Den där är svår. Vems sanning är den rätta? Sen kan jag också störa mig på folk som bara ska vinna en kamp fast man inte alls håller med. Vi hade en sådan diskussion på julafton, där tanken i grund och botten är bra, men fungerar inte i praktiken. Då talade jag av egen erfarenhet.,,,

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: