Champangedrinkar och balkonghäng

Hej

Vaknade upp till ännu en morgon med strålande solsken. Tack snälla för det vackra vädret. Det lyser verkligen upp allas vår tillvaro nu i dessa tider. Jag lämnar att prata om kriget. För vi alla matas av information och möts med sorg och förskräckelse av det hela tiden. Säger som jag ofta gör att vi behöver ljus i mörkret. Det lilla i det stora liksom. Champangedrinkar och balkonghäng kan man sammanfatta min lördag med.

Champangedrinkar och balkonghäng

Min lördag blev en kanondag på alla plan det är en sak som är säkert. Mycket balkonghäng blev det. Kan ni tänka er att jag till och med valde att putsa fönsterna i vardagsrummet bara för att liksom. Jag mumsade upp sista biten av cheesecaken som vi hade till Efterlyst i torsdags och lyssnade på ny bok i soffan på balkongen.

Lunch med mina fina killar

Killarna och jag åt lunch tillsammans innan de åkte in till nya Avicii Muset tillsammans. Det hade jag också velat se efter alla bilderna som de visade mig.

Öppnade dörren märkt med det gyllene ”M”

Igår kväll hamnade jag på Melt Bar med ett glatt gäng. Det höll på att bli riktigt dyrt då det var lite krångel med bokningen. Men det löste sig som tur var. På MELT får man njuta av lyxiga cocktails, mat, underhållning som en cabaré på 1920-talet lite burletskt  med andra ord.En upplevelse som inte liknar något annat i denna staden.

Själva säger Melt Bar så här om sig själva. En 20-talsdoftande speakeasybar som hämtar inspiration från förbudstiden i New York. Här samsas en ”hemlig” svartklubb med restaurang, bar och fullspäckade varietékvällar med klassisk 20-talsunderhållning.

Champangedrinkar 

På 1920-talet fick man inte dricka alkohol på lokal som idag. Då serverades champange i thekoppar för att dölja vad det egentligen var som serverades fick jag lära mig. MELT är Stockholms första Speakeasy. Men exakt vad betyder det?

Förbudet i USA var ett rikstäckande konstitutionellt förbud mot försäljning, produktion, import och transport av alkoholhaltiga drycker från 1920 till 1933. I New York fanns under denna tid över 30 000 illegala barer som drev i hemlighet. Dessa barer kallades Speakeasies .Bästa drinken under kvällen var helt klart Can Can. Den serverades i en punschskål och skopa så vi som delade fick sleva upp vår drink till våra koppar. Wao säger jag bara. Lyx ut i fingerspetsen.

 

5 thoughts on “Champangedrinkar och balkonghäng

Add yours

  1. Vilket ställe du besökte. Sådant skulle jag helt klart gilla. Vi pratar lite om Stockholm i juni, då jag inte varit där på flera år.

  2. Vilken läcker drink och vilken häftig bar den skulle vara häftig att besöka. Älskar att solen är framme mer nu 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: