Att äga sitt liv

Hej

Vände ris till ros eller vad säger man egentligen. Gårdagen var en jobbig förmiddag med möten som tog på krafterna både irl och per telefon.Vad behöver jag just nu? Vad innebär det att äga sitt liv? Härom dagen lyssnade jag på ett webinar som verkligen gav mig mycket.

Att äga sitt liv

Många gånger tror jag faktist att vi tror att vi äger våra egna liv men så är inte fallet. För vi styrs för mycket av andra. Vi funderar på vad de skulle ha gjort, ville att vi ska göra och utifrån att bli uppskattade av andra. Men jag då? Var finns jag i mitt liv? Förr eller senare kommer våra inre och yttra kroppar protestera med olika krämpor. Att äga sina egna liv handlar om att vara den jag är och äga mina val och min framtid.

Vad behöver jag just nu

Visst skulle jag behöva fixa frisyren och köpa mig ett par nya träningstights eftersom jag bor de de jag redan har. Men inuti vad behöver jag? Om vi ställer oss några frågor varje dag och vid tillfällen då vi känner oss nere eller uppe om så är fallet kommer vi finna oss själva. Hur skulle jag vilja att det var just nu i livet? Hur skulle jag vilja känna just nu?

Vi måste inte alltid ha några svar utan kanske bara väcka en tanke med frågan. Sug på den Kamilla som ofta vill ha svar och tycker att både jag och andra redan borde tänkt klart. Men på sista tiden har jag lärt mig att även jag har haft svårt att agera utifrån vad jag velat, känt och önskat.

Mys eftermiddag och kväll med dottern

Igår eftermiddag åkte jag och dottern in till stan. Vi hade lite uppdrag och gick runt och kollade i både butiker, fikade och i en lägenhet. Några har frågat om vi ska flytta igen. Svaret på den är att om tillfälle ges och vi hittar en lägenhet som har det som vi behöver och önskar så finns det en chans att vi flyttar. Den vi tittade på igår var stor, ljus och hade potiential att kunna bli bra men saknade balkong tyvärr.

 

2 thoughts on “Att äga sitt liv

Add yours

  1. Märker att det händer mycket inom dig just nu. Så lätt att glömma bort oss själva i allt som händer.

  2. Ja men fasen, intressant det där om att äga sitt liv, men svårt också. I praktiken vill säga. Men ibland måste man vara lite ego och sätta sig själv främst

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: