Mitt ansvar i livet

Hej

Igår fick jag ett så himla bra och klokt citat till mig. Ni vet känslan när någon vän skickar över eller bara kläcker ur sig något himla smart. Det handlade om vad som är mitt ansvar i livet och inte. Annars så har jag mumsat semlor såklart och umgåtts med dottern en hel del som har sportlov.

Mitt ansvar i livet

Tanken som kom till mig landade i att det är en stor skilland på att vara snäll mot andra och att behaga andra. För jag tänker när du är snäll mot någon gör du det för att du vill och helt utan krav på att få något i gengäld. När du däremot behagar andra gör du det för att andra ska må bra och vilja vara med, tycka om och gilla dig och dina olika behag. Att behaga andra kan också handla om du önskar att bli bekräftad och sedd av andra. Tänker man så gör man ju saker för att behaga och att andra ska gilla dig. Fråga är bara om vi gillar  och är sanna mot oss själva när vi behagar andra….

Paket till mig har ramlat in

Jag måste varit lite extra snäll sista tiden för det har minsann ramlat in lite paket till mig. Igår kom bland annat mitt nya kaffemått från Prima Gård. Det gamla råkade jag eller vad i fasiken jag nu gjorde tappa elvispen på så måttet sprack. Det är i alla fall så fint och jag är lika nöjd som förra gången. Annars så kom idag de böcker jag klickade hem från bokrean i år. I år blev det bara två böcker. Men bättre det än inga alls och jag har en del andra saker som ligger före på listan så att säga.

Solskens promenad till konditoriet

På självaste semeldagen måste man äta semlor det är liksom givet. I år föll lotten på Älvsjö Konditori & Bageri som jag tycker gjort årets godaste. Det måste helt klart vara flera med mig som gillade samma ställe för det var säkert 10 minuters kö för att få mina semlor. Hur många har ni tryckt i er? Jag har bara lyckats med en än så länge.

Delar med mig av hjärtat som Tilda hittade i natt när jag var ute och möte henne när hon kom hem.

 

7 thoughts on “Mitt ansvar i livet

Add yours

  1. Här har det faktiskt inte blivit någon semla alls idag. Har inte köpt något på bokrean heller, om man inte räknar en bok jag köpte på Maxi i söndags.

  2. Det där var klokt sagt. Jag tycker man ska vara snäll mot andra men ska anledningen vara att man vill det och inte ”behöver” Det har kommit till mig vid så många tillfällen sista tiden. Dottern var så deppad för att hennes sambo inte behövde henne. Både jag och min man försökte förklara för henne att det var ju jättebra. Då är han hos dig för han vill… Det är väl det allra bästa eller hur?

  3. Så klokt citat. Vi bär själva ansvaret för oss själva och att vara sanna mot oss själva är så viktigt. Det är fint att vara snäll och att ha ett stort hjärta kan vara svårt ibland. Stor kram till dig <3

  4. Nej det är inte så givet för dom som inte gillar semlor 😄 Ja vi får inte glömma oss själva när vi behagar andra 🤔

  5. Väldigt klokt citat! Håller med dig, det är stor skillnad på att vara snäll och att försöka behaga andra. Här blev det faktiskt ingen semla igår, får kanske ta igen det idag 😊

  6. Mycket klokt. VI har ju egentligen bara ansvar för oss själva och våra barn så länge de är små. Här blev det en semla och en idag också, jag råkade ju hitta en liten med lakritsgrädde 😛

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: