Skapa något bättre

Hej

Jag har tänkt mycket kring det här med att skapa något bättre. Vad innebär det egentligen? Handlar det om att starta om livet, datorn eller kanske rent av gräsklipparen för att de ska gå lite bättre. För när vi försökt länge och väl att laga det som egentligen är trasigt inser vi att det var förgäves eller meningslöst. Vare sig vi väljer att försöka laga eller starta om handlar det alltid om att skapa något bättre. Håller ni inte med?

Skapa något bättre

När vi kommer till skapande så handlar det om fantasi och kreativitet. Alla är inte födda med samma mängd av den varan så är det för alla är vi ju olika. Många nöjer sig med att leva och vara i de roller och situationer som livet gett dem just nu. De överlever dagarna som går i sin gilla gång kan man säga även om liven suger.

Självklart måste vi ha kraften, orken och insikten att hit men inte längre kommer jag här. Mår jag bra? Lever jag? Finns det någon energi och driv i mitt arbete? Listan kan fyllas på men jag tror att ni förstår vad jag menar.

Behaga sig själv

Livet kan aldrig vara till för att behaga och tillfredställa andra om jag själv får avstå. Självklart är vi beroende av andra i många olika situationer men det är enorm skillnad på att vara beroende och medberoende. Som beroende behöver vi andra för att skapa vårt eget välmående och liv medan som medberoende lever vi för att behaga andra.

Medberoende får sitt egenvärde när de gör saker för andra och sätter sig själva oftast sist på listan. Vi måste inse att vi inte kan leva våra liv genom någon annan utan att skada oss själva så att vi blir tillintetgjorda. Så sorgligt egentligen.

Bedöva inte längtan

Alla har vi en längtan och drömmar inom oss. Många av dem förblir drömmar och måste så förbli. Men ibland måste vi våga ge hän åt våra inre drömmar och längtan. Även om vi kanske inte kan bygga oss ett slott i Toscana så kanske vi ska skapa oss en liten stuga på landet i Hälsingland.  Drömmer vi om att börja rida så gör det för att trycka bort våra drömmar och vår längtan gör oss deprimerade och negativa.

Lyssna inåt och försök leva din dröm.

Det lilla i det stora är 100 gånger bättre än ingenting alls.

7 thoughts on “Skapa något bättre

Add yours

  1. Dina första ord kickade igång något hos mig. Nu gissar jag att du menar något underliggande, men orden att det inte är lönt att laga något håller jag inte med om. Tänk så mycket som funkar lika länge till om vi lagar det och inte bara slänger och köper nytt. Fast då tänker jag ju saker, inte relationer 🙂 Fast jag tror att relationer också går att laga, att göra starkare. Fast då är det kanske att göra bättre? 🙂

  2. Jag har nog levt för att vara andra till lags, mer än att att kräva något själv. Just nu då jag behöver andras stöd är de som bortblåsta…. Nu kostade jag på mig ett svindyrt gymkort, men vad jag njuter av det. min lilla oas i stillhet.

  3. Sättet du beskriver medberoende har jag aldrig tänkt på, i det sättet. Men det stämmer ju väldigt bra. Jag tycker du är så klok Kamilla 🙂

  4. Kloka ord, tänkvärda ord. Var tvungen att läsa två gånger för att väcka tanken. Alla är olika, alla är olika starka och alla har olika mod att rida ut sin dröm eller laga och skapa. Att få vårda och jobba med sitt självgående, att våga ta klivet mot sin dröm och sitt mål.
    Kram Kajsa

  5. Att leva genom någon annan och bara behaga andra är inte ett eget liv. Ibland behöver man bara få ta ett kliv vidare för att kunna leva för sin egen skull. Kram

  6. Kloka ord! Jag skulle inte kunna leva ett liv som bara går sin gilla gång, jag skulle få spader! Att leva genom någon annan och bara försöka behaga andra är inget liv som jag tror att någon egentligen vill leva, men tyvärr hamnar nog många i den situationen för att de inte vågar eller kanske inte riktigt vet vad dem vill.

Kommentera

Up ↑

%d