Minska på elräkningen

” Inlägget är i annonssamarbete med Lumo Energi elhandelsbolag ”

Hej

Finns det någon som inte just nu skulle vilja minska på elräkningen? De ökande elpriserna ligger i var och varannans mun. Själv blev jag chockad när jag såg att min egen elräkning var betydligt mycket dyrare än vad den varit tidigare. Hur kan vi minska på våra elräkningar?

Minska på elräkningen

För de allra flesta blir energi- och elspartips uppmärksammade först när vi känner att elräkningen är för hög. Det är verkligen lönt att spara energi särskilt om du bor i radhus och villa där du betalar direkt enligt användningen. Lumo Energi elhandelsbolag har listat en rad bra tips där vi kan spara energi vilket i sin tur gör plånboken lite tyngre.

Några av tipsen har jag själv gjort en kom ihåg lapp på för att jag ska lära mig tänka energismart från och med nu. Eller i alla fall bli klokare när det kommer till energi och vatten.

Energismart från och med nu

Sänka värmen – Genom att bara sänka värmen någon grad inomhus kan vi sänka kostnaderna. Nu är det inte särskilt varmt i vår lägenhet men för att er med hus är det smart att tänka på. Det sägs ju också att vi sover bättre i svalare rum. Den får jag klura på som är en frysråtta och vill ha varmt när jag ska somna i alla fall.

Möblera inte framför element – Det säger sig själv men ändå ser jag möbler framför elementen. Tyvärr även här hemma men då har jag försökt att dra ut dem så det blir en glipa mellan. Ett annat tips som vår värd fixat hemma hos oss är att de lagt in nya tätningslister runt fönster och dörrar. Jag förstår inte varför tidigare hyresgästen inte gjort något åt det när de även klagade på värmen för oss.

Dra ur batteriladdare – Här får jag nog skämmas för mina tidigare synder för vi slarvar eller kände inte till stand-byläget drar mer energi än många tror. Släck också tv:n, datorskärmen och elektriska tillbehör helt och hållet, och låt dem inte stå i stand by-läge.

Diska i diskmaskin – Här kommer ännu ett argument för att vi ska skaffa en diskmaskin. Jag har än så länge valt att spara in på det. Eller prioriterat annorlunda kanske jag ska säga för att vara ärlig. För en diskmaskin saknar jag ganska ofta om sanningen ska fram. Diska i diskmaskin hellre än för hand så sparar du energi och vatten. En normal diskmaskin är nämligen mer vattensnål än en människa som diskar för hand.

Tack snälla Lumo Energi elhandelsbolag för all ny kunskap.

KRAM

3 thoughts on “Minska på elräkningen

Add yours

  1. Mycket av det gör man redan, men någon diskmaskin har vi inte. Får inte plats hemma då vi har en tvättmaskin där istället. Sover gärna i ett väldigt svalt rum med varma sockar och tjocka täcken på mig.

  2. Jag är som du, det får inte vara kallt när jag ska somna… är också en liten frysråtta 🙂 Trodde inte att det var mer energisnålt att diska med maskin faktiskt! Tack för infon!

  3. Bra råd, jag är inte bra på det här med att dra ut sladdar pch min dator är alltid på stand by inkopplad. Måste bli ändring ju ! Tack för tips 😁

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: