Om jag bygger en mur

Hej

Jag vet att jag borde ligga och sova men jag är så jäkla vaken jag bara kan bli. Lite glad är jag allt för att min gamla terapeut berättade att jag tyvärr inte skulle få frid när det var över. Men när tar eländet slut kan man ju fråga sig. Om jag bygger en mur kanske galenskaperna inte når fram till mig. Vad tror ni?

Om jag bygger en mur

Antingen så händer det knappt ingenting i livet eller så kommer allt och lite till på samma gång. Det är ju verkligen en himla tur att allt som händer inte är tråkigheter. För då hade jag kanske lagt mig och tjurat en stund. Men se det gör jag inte även om jag stundtals blir skogstokig och arg.

Kan ni tänka er att jag blir arg? Jag som knappt aldrig höjer rösten eller säger ifrån. Ibland önskar jag att jag hade varit bara någon procent bestämdare. Tänk om jag en dag plötsligt vaknar upp och säger ifrån på allvar. Då skulle jag gissa att många skulle tappa hakan. Men vet ni det är nog snart dags att riva av alla plåster och sjunga ut. Jag orkar liksom inte längre med att ramla omkull mera.

Muren finns nog redan

Minsann så tror jag att jag redan byggt en mur men fel liksom. För den som ramar in mig nu är alldeles för låg och är byggd inåt för att skydda min själ från att vara ärlig och säga sanningen. Helt fel tänk och inte alls vad jag behöver. Nya muren ska byggas för att tokigheter och galenskaperna inte ska nå mig längre. Frågan är bara hur högt måste jag bygga då om jag inte vill veta av eländet mera. Tror ni att denna kanske kan funka för att skydda mitt hjärta?

 

7 thoughts on “Om jag bygger en mur

Add yours

 1. Ja den där muren hade jag också behövt. Märker att mina inlägg är lite negativa, och vill bara ha något roligt, Orkar inte med mer bakslag nu. Men idag ska det bli en bra dag. Ska till hagabadet med en väninna. Kram

 2. Självklart ska du få säga din sanning och jag kommer finnas med dig hela tiden. Du måste få leva ditt liv och förtjänar lyckan. Många kramar.

 3. Det handlar ju om att respektera sej själv så mycket så att man kan sätta en tydlig gräns och säga ifrån. Så som man gör när en vän blir utsatt, eller säger att denne själv måste göra.

  Jag tror att jag kommit dit nu. Jag har äntligen börjat säga ifrån till mina föräldrar, det tog bara 50 år… men det kanske inte är förrän då man blir vuxen på riktigt?

 4. Jag skulle nog behöva lite tvärtom om dig. Jag är emellanåt lite för bra på att säga ifrån. Fast kanske inte till de som står mig allra närmst. Där skulle jag nog behöva bli bättre på att säga ifrån men jag försöker hålla mig borta från andras drama iaf.
  Hoppas att du får rätt höjd på din mur.

 5. Jag skulle också vilja bli någon procent mer tuff, så jag kunde säga ifrån mera. Mitt stora problem är att jag är konflikträdd och har alltid varit. Det som räddar mig är att jag är diplomatisk och har lärt mig att jämka.
  Ta hand om dig, du är starkare än du tror.
  Kram Kajsa

 6. Tror du hade mått bättre av att ta ner muren, få berätta det du bär på och leva ditt liv. ❤ inte bra att gå och bära på det bakom en mur. 🥰

Kommentera

Up ↑

%d