LÖRDAGSSTATUS

Hej

Hur är läget med er idag? Med mig är det bara bra. Jag känner mig ordentligt utvilad. Tänk att jag senaste månaden börjat kunna sova hela nätter igen. Det måste vara över 100 år sedan av olika anledningar. LÖRDAGSSTATUS jisses så viktigt det lät att använda mig av en sådan rubrik. Men en status över min lördag är ju precis vad detta inlägg kommer vara.

LÖRDAGSSTATUS

Min lördag var en relativt lugn dag. Jag klurade en del på en enkel spalje till balkongen där jag skulle vilja få upp luktärter blandat med hallonsnår. Länge och väl satt jag med alla mina trädgårds och fixaböcker och spånade. Lite åt detta hållet tänker jag mig. Vad tror ni visst sjutton borde jag fixa att spika ihop ett sådant?

Lavendel lavendel vad jag kommer sakna att se den gången vid trappan i år. Minns att det var ifrån detta uppslag i en av mina böcker gången kom till. En vacker dag ska jag återigen skapa en lavendelgång. I år får jag nöja mig med de plantorna som vi satte i fjol på balkongen. Inte det sämsta såklart för de var så vackra.

Återvinningsrummet

I vårt kvarter här i SKB har vi ett återvinningsrum. Där vi boende kan lämna saker och plagg som vi tror att kanske någon annan skulle vilja ha. Allt är gratis och det är inget tvång att lämna om man väljer något från rummet. Jag minns att de som hade vi lägenhet innan pratade så gott om rummet och hade skaffat halva sitt bohag från detta rum. Det är kanske inte min stil men ändå bra.

Igår gick jag äntligen dit efter att nästan blivit tvingad av en granne som typ talar om det varje gång vi hejar på varandra. Sagt och gjort jag gjorde premiär i rummet. Mycket var skit skulle jag säga men jag fick en idé och plockade hem alla likör och konjaksglas och småvaser i klarglas. Planen är nämligen att använda dem till en session likt denna från Zetas.

img_7521

Valentinbullar

Igår fick jag feeling att prova på Petras Valentinbullar. House of Philia är en av de bloggar som jag följt i urminnerstider och verkligen gillar. Hon bakade i veckan dessa bullar som jag blev sugen på. Mycket för att hennes ena dotter tyckte de påminde om Rutes bullar. Rute Stenugnsbageri är syster eller moder till Fabrique bagerierna som enligt både Tilda och mig gör godast särskilt kardemummabullar.

Tyvärr så fick inte jag in samma snits som Petra på att få dem se ut som hjärtan. Men satan i gatan vad de var goda. Godast var de med kardemumma men kanel går hem såklart men inget slår nog dessa med kardemumma.

Fick mig ett hjärta igen

Tack snälla för åtanken måste jag säga. Varje gång jag ser dessa hjärtanhälsningar fylls jag av värme och ett stort leende. Det är väl jag och Agenta Sjödin som ser dessa hälsningar och sparar på dem i minnet.

 

 

 

6 thoughts on “LÖRDAGSSTATUS

Add yours

  1. Tror man kan hitta mycket fint, men jag lyckas aldrig. Däremot min dotter. Söta bullar du fixade. Klart man ska hjärtan i morgon.

  2. Finns mycket fint man kan fixa av återvinning, tror att din ide kommer bli riktigt bra..De där bullarna såg ju sjukt goda ut, nu blev jag riktigt fikasugen

  3. vad kul o hålla på med växter o ting. skönt att du äntligen kunde sova ut. inget roligt med sömnlösa nätter

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: