Små stunderna kan ge så mycket

Hej

Vilken bra start jag haft på februari måste jag erkänna. Med det sagt ska jag kanske tillägga att jag vaknade upp med huvudvärk. Har ni också tänkt på att de små stunderna kan ge så mycket? Tanken slog mig nu imorse medan jag gick dagens runda efter att Tilda kört till skolan. Stoppet i Gränna igår under hemresan från helgens äventyr och så promenaden tidigt idag var fina.

Små stunderna kan ge så mycket

Jag tjatar mycket om det lilla i det stora och det är en sak som är sant. Allt handlar om att vilja se och framför allt att ha förmågan att se saker ur positiva aspekter. Imorse var det så där lagom kallt, solen sken och det låg ett lättare snötäcke på marken. Magiskt skulle man kunna säga. Samtidigt föll det ett lätt snöfall med vackra vita fina flingor som jag gick runt en stund och försökte fånga på mina svarta vantar. Så tacksam för att bara få finnas till och känna att jag lever igen och inte bara överlever.

Gränna är kanske Sveriges sötaste stad

På hemresan fick vi en helt annan bilresan än den ner till Västkusten då det blåste och ösregnade i stort sett hela vägen från Jönköping. Hem sken solen och vi åkte första biten genom ett vackert landskap. Vi stannade till i Gränna en snabbis för att sträcka på benen och få andas frisk luft en snabbis. Hela Gränna för mig är Kajsa Kavat och har alltid varit.

Inne hos Polkaprinsen köpte jag med lite polkagrisar och kolor hem bara för att det är så mysigt att gå runt inne i de små karamellbodarna.

Varför måste man vara så nära

I samband med att jag äntligen tog tag i namnändringen eller ändrade bokstav även hos Skatteverkets folkbokföring på Kamilla. Ni är säkert inte många som vet om att jag var döpt till Camilla med just C. Men redan från klass 8 har jag stavat Kamilla med K. Både på alla pass, körkort och överallt står min namnteckning med K. Men bara för att det ska vara rätt tog jag äntligen tag i saken och ändrade till K vid årsskiftet.

Vid namnändring behövdes ändras körkort, pass och beställa nytt bankkort bland annat. Förr såg jag i alla fall okej ut på mina körkort men från och med i år behövde man stå så galet nära skärmen hos Trafikverket. Så igår när jag hämtade ut mitt nya körkort blev jag kanske inte den nöjdaste i världen. Men vad fasen jag ska ju bara visa det för att legitimera mig. Plus att jag nu inte behöver förnya det på hela tio år. Det var väl det positiva i det hela samt att det står Kamilla med K.

 

Inlägget om Ästad och Sinnenas Spa kommer i eftermiddag eller i kväll.

KRAM KRAM

 

 

3 thoughts on “Små stunderna kan ge så mycket

Add yours

  1. Min syster är född Kamilla med K men alltid skrivet det med C. Förr många år sedan gifte hon sig med en man vars namn började med K, hon ändrade det till Ch för hon inte gillade just K. Så olika man är, men skönt när man kan ändra det då det blir bra.

    Gränna har han bara passerat, men det verkar så gulligt

    Kram Kajsa

  2. Jag tog bort mitt mellannamn för några år sedan, då är det självklart att även fixa nytt körkort och pass.

    Innan sommaren bad jag om att få mitt ena efternamn som just efternamn och inte mellannamn som det varit hittllls. Namnen är alltså exakt de samma, ändå var jag tvungen att fixa nytt körkort och pass. Och ser såklart skitkonstig ut 🙂

  3. Tycker också att Gränna är så mysigt! Precis som du skriver, det är Kajsa Kavat-stämning över det hela! Kan inte heller låta bli att handla polkagrisar när jag är där, även om jag eg inte tycker så mycket om det, haha!

Kommentera

Up ↑

%d