Sinnenas Spa och Ästad Vingård

Hej

Tilda och jag tillbringade en magisk tid på Sinnenas Spa och Ästad Vingård. Nästan lite som en dröm som var på riktigt. Sinnenas Spa ska vara ett av de bästa i Sverige. Den kan vi båda skriva under på med stora bokstäver för det är helt amazing. På spa:et utforskar man sin egen personliga avkoppling genom sina sinnen i de vackra omgivningarna och miljöerna.

Sinnenas Spa och Ästad Vingård

Under våren 2021 öppnades dörrarna till helt nyrenoverade gårdsrummen vilka tidigare kalldes för klassiska rum. Wao vilka rum måste tilläggas för dessa är något långt över vanliga hotellrum. Varje rum har försetts med en egen bastu. Inredning är så i min stil så hela jag ropade yes flera gånger om under vår vistelse. Rummen har skandinavisk inredning med enorma fönster, Varje rum har även inbyggt trådlöst ljudsystem, minibar, smart-tv. snart kommer även olika vinsessioner kunnas ses på smart-tvn om man skulle missa den delen av anläggningen.

I gårdsrummen bor man granne med vinfältet. Tyvärr så var vi här när det inte var säsong för vinfälten. Vilket i sin tur kan varit bra för just därför visar det på att jag måste åka tillbaka till Ästad Vingård.

Sinnenas Spa

I Sinnenas Spa finns inga bestämda ritualer som varje gäst måste följa utan här ska gästen upptäcka miljöerna och intrycken i sitt eget tempo. Miljöerna är inspirerade av naturen omkring vingården och finns att uppleva både inomhus och utomhus.

Anläggningen har unika doftkompositioner och ljud vilka är olika i alla miljöerna. Ljuden är autentiska och inspelade runt omkring i reservaten. Sinnenas Spa plockar smaker, dofter, material, ljud och idéer från naturen omkring vingården. De har använt sig av bokskogar, sjöar, virke och eld för att skapa unika känslor, dofter och upplevelser. Intryck som tog mig till platser jag inte varit i kontakt med. Alla dofter är allergitestade och godkända enligt internationella regler.

Vatten dricker gästerna ur kåsor som man bär med sig i en egen liten korg till värdesakerna.

Många underbara bastumiljöer

Ett framträdande inslag på hela anläggningen är alla olika bastumiljöer. Ingen av dem den andra lik. Tilda och jag hittade en gemensam favorit Sjö. Där efter ligger den lilla Sjöboden högt upp på min lista tillsammans med Furu. Tilda var även förtjust i Kvarnbäcksbastun.

Utomhus miljöerna 

Miljöerna utomhus var lika magnifika som de inomhus. Utomhuspoolen höll 39 grader varmt vatten. Att sitta i den när det var minusgrader ute och titta på alla stjärnorna var något utöver det vanliga.’

Mossa, Logen och inget vin

Intrycken är enormt många efter denna vistelsen och då var vi inte på vinprovning eller något med vin mer än att jag kikade in i vinkällaren när vi skulle checka ut. Jag skulle kunna sriva en hel roman om vår vistelse men det håller såklart inte riktigt. Så har ni några funderingar får ni gärna sända över dem. Är det någonstans ni ska åka med er käresta, flörten eller bara kompisgänget så är det till Ästad Vingård.

Maten i det spa-paket som vi hade åt man på restaurang Logen en liten bit ifrån själva spa och hotell delen. Kanon fint och bra mat även om varmrätten inte föll någon av oss i smaken. Nu tänker jag stanna här och bjuda er på några sista bilder.

 

 

 

 

 

6 thoughts on “Sinnenas Spa och Ästad Vingård

Add yours

  1. Har faktiskt varit sugen på att åka dit tidigare och nu blev jag ännu mer övertygad. Min man älskar att basta så det hade kanske kunnat passa perfekt?

  2. Ja jag måste säga, det ser helt amazing ut 🥰 skönt med avkoppling, vill också åka någonstans på spa efter bebis 🤭

    1. Vi åt en fyra rätters gårdsmeny. Där huvudrätten var antingen ryggbiff, hälleflundrar eller en veg med linsbiffar. Jag äter inte kött och linser gillar inte min mage så det fick bli hälleflundran

Kommentera

Up ↑

%d