Vilka tre personer inspirerar mig mest

Hej

Varför får vi inte lära oss mer om lycka i skolan? Visste du till exempel att att det finns två helt olika slags lycka och de flesta missar antingen den ena eller den andra (eller i värsta fall båda). En sak till visste du att den där rutinmässiga vardagslunken går att göra fantastisk? Vilka tre personer inspirerar mig mest. ” Ta ansvar för din egen lycka. Det är du skyldig dig själv ”.

Vilka tre personer inspirerar mig mest

När man pratar om inspiration är det även viktigt att prata om motivation. Vad är det som faktiskt motiverar mig själv i livet. Mitt svar blir möjligheten att lära mig nya saker, ge mig in i nya projekt, och träffa nya människor. Lika väl som längtan efter inre frid att få vara jag utan varken press eller styrning av andra. Vem inspirerar dig och varför? Vem som är din förebild och varför säger en hel del om dig.

Marilyn Monroe får vara först ut. Så smart kvinna som hela världen trodde var en dum blondin. Hon spelade sina kort rätt. Dessutom hon visar även att bakom en vacker fasad finns det mycket mörker och destruktiva tankar. Våga vara hela du med alla dina förmågor och brister.

Jag är lite av en svamp för inspiration. Jag är inte crazy utan inspireras utav mycket. Så som människor med ett driv och livslust, deras livsberättelser, egenskaper och erfarenheter inspirerar mig allra mest.

Astrid Lindgren för alla hennes fantastiska berättelser och sagor. En kvinna som förmedlade den sundaste inställningen till barn, uppfostran och medmänsklighet jag vet. Genom hela livet reagerade hon konsekvent mot orättvisor och förtryck. 20 år sedan Astrid avled idag. Tack Astrid för allt.

Micke Gunnarsson för hans engagemang att stärka människors inre ledarskap och framförallt våra relationer med barn och unga. Ett möte som han säger alltid börjar i oss själva. Micke brinner för att vi alla ska komma närmare nuet, oss själva och varandra.

Allt handlar inte om dig själv

Samtidigt går det inte att blunda för att allt vi gör oftast handlar om oss själva. Vare sig vi gör saker för att behaga andra eller för jaget. Att låta andra människor inspireras av dig kan vara nyckeln till att du själv får ett bättre och rikare liv. Hur får vi andra att inspireras utan oss själva?

Fokusera på det du älskar att göra mest av allt
Genom att göra det vi tycker bäst om att göra kan också vi visa andra människor vägen till att själva våga följa sina egna drömmar och mål.
Våga visa din passion
Alla tycker vi om att se människor göra saker om de brinner för. Våga visa vad du och varför du gör det du är mest passionerad för.
Lev som du lär
Med andra ord – prata inte entusiastiskt om en sak och gör något helt annat. Var äkta i din egen känsla och ditt intresse. Du behöver inte tvunget vara bäst på det du gör, men du behöver våga hålla fast vi det  du står för och signalera och kämpa för att fortsätta följa det där som du verkligen brinner för.

4 thoughts on “Vilka tre personer inspirerar mig mest

Add yours

  1. Fin inspiration så här på fredagen. Att stå upp för det man tror på och våga göra det är viktigt. Tänk att få möjligheten att inspirera någon vilken boost. Kram

  2. Astrid Lindgren var fantastisk. Tänker att Pippi borde vara alla flickors förebild. Stark, självständig, sig själv och egna pengar. Micke Gunnarsson har jag lite svårt för faktiskt. jag håller inte med honom i allt. Har lyssnat på honom live en gång… Vi borde alla göra det vi tycker om, och som ger oss energi. Önskar att jag kunde vara så lite mer,,, funkar då livet är snällt mot en.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: