Whatever is good for my soul

Hej

Det är allt något som jag ogillar skarpt med de dagarna då Tilda ska vara i huset ett par dagar. Inte för den sakens skull utan att hon fattas mig liksom. Jag vet med mig av flera vänner och bekanta att den känslan alltid kommer komma att det liksom värker i hjärtat. Redan igår kväll började känslan komma. Fy för den alltså. En sak är säker att jag är låg den dagen hon åker men det är nog något jag får lära mig leva med. Whatever is good for my soul. Jag måste lyssna inåt och göra det som känns rätt för mig. Gråta de tårar som vill ut liksom. Typiskt att känslan kom idag då jag valde ställa in min dejtnight. Tur för mig att …… vet vilken virrpanna jag är.

Bita ihop eller välja att krascha en stund efter att hon kört iväg med sin lilla bil.
Whatever is good for my soul

Efter att hantverkaren varit här gav jag mig ut på dagens runda som bara blev 8 km. Att promenera är min bästa medicin  och helt klart meditativt. Jag styrde benen mot Carolas Lilla Butik för att få kika på vackra ting och få lite ny inspiration. Det är en butik som ger mig så mycket energi och lust. Fick en idé om hur jag själv kanske skulle kunna binda ett arrangemang i min cirkel som jag har. Jag tjuvkikade nämligen hur de hade fäst allt.

En lista med mina sinnen av Fnulan

Malin skrev en liten lista om våra sinnen som även jag hängde på.

Doft jag älskar – min nya parfym från Yves Saint Laurent, havet, kanelbullar och liljor
Doft jag hatar – svettlukt i hockeyhallar, blodpudding, ingrodd pisslukt

Smak jag älskar – jordgubbar, choklad och kaffe
Smak jag hatar – koriander, kött, gele på tårtor

Ljud jag älskar – havet som brusar, kyrkoorglar, glada skratt
Ljud jag hatar – överdriven bas, brus av en massa människor – det stressar mig enormt, människor som pratar högt inför andra på tunnebanan

Känsla jag älskar – att vakna till kaffedoft, ligga på en klipphäll i solen, krama någon man gillar

Känsla jag hatar – att känna mig tillintetgjord, all form av misshandel, orättvisor mot utsatta

Syn jag älskar – Att se mina barn glada, vackra platser och bilder, livet leka
Syn jag hatar – när någon annan blir nedtryckt och far illa, misär och elände

 

9 thoughts on “Whatever is good for my soul

Add yours

 1. Promenader är medicin! Mina promenader hjälpte mig igenom min tid med panikångestattacker.

  Så kul att du också har svarat på listan om sinnena!

  Förstår att de måste vara jobbigt att vara utan henne, det blir tomt i hemmet och det fattas skor i hallen. <3
  Kram

 2. Den där listan gav mig många intressanta tankar – tror kanske att även jag ska använda mig av den i ett kommande blogginlägg.
  Ja du, hjärtat brister ibland när barnen ger sig iväg – mer och mer självständiga för varje dag – en känsla med både glädje och sorg fyller en. Själv släpper jag sällan fram känslor, ens för mig själv – men samtidigt vet jag att det är bra att göra det – så gråt du en skvätt och gläd dig sedan över att du fostrat en stark och självständig dotter

 3. Å jag älskar koriander! Vet inte om det är sant men har läst att det är en gen som avgör om man gillar smaken eller ej.
  Har förstått att gamla hockeytrunkar kan lukta sjukt illa… och offentliga toaletter är ju också riktigt vidrigt!

 4. Listan är rolig läsning, jag gillar också jordgubbar kaffe och choklad, vilken mysig butik det verkade vara, tror att jag missat den i stockholmsutbudet. Härligt att få en skön promenad

 5. Att vara utan sina barn är verkligen jobbigt och det värker verkligen i hjärtat. Ibland måste man bara få gråta och fall ihop för att kunna resa sig igen. Ta hand om dig fina du. Kram

Kommentera

Up ↑

%d