Långsjöns sjöisbana

Hej

Wao vad mysigt. Tänk om jag hade haft någon med mig på dagens runda eller i alla fall en termos med varm choklad i fickan. Men det hade jag förstås inte. Typiskt för Långsjöns sjöisbana var plogad och hela sjön var full med glada människor som njöt av en ledig söndag. Hela Rundisbanan är cirka 3 km lång. Så långt gick inte jag men en bra bit i alla fall.

Långsjöns sjöisbana

Det var nästan lite magi att gå där det var uppplogat och bara andas livet liksom. På flera ställen var det plogade små hockeybanor med minimål. Sådana som Marre och hans kompisar spelade med hemma i huset när de var små. Snögubbar byggdes lite överallt och stod nästan och vaktade alla som vistades på isen. Jag var sugen på att bygga en egen snögubbe men avstod denna gången.

Bara så ni vet som vill gå med mig runt omkring hemmavid kommer få gå på Långsjön och dricka varmchoklad i en snödriva eller på isen. Tänkte att det kan ju vara fiffigt att informera om detta redan nu så ni inte kommer i klackskor eller kostymbrallor.

Milen i benen igen

Trots att jag varit sju och fått antibiotika har jag kämpat på med mina promenader. Fyra gånger milen och bra rundor de andra dagarna förutom igår. Den måste jag ge mig beröm och godkänt på faktiskt. Nu väntar hemmafix och städa på mig eftersom jag sköt upp städningen till annan dag och den dagen måste bli av idag. Så jag kan ju fråga mig vad jag väntar på?

” Framgång är inte nyckeln till lycka. Lycka är nyckeln till framgång ”

Albert Schweitzer

 

 

8 thoughts on “Långsjöns sjöisbana

Add yours

  1. Gud så mysigt det ser ut! Varm choklad hör till när vintern biter i kinderna. Ljuvligt! Vi har iaf fått minusgrader igen här i Skåne, det var dock +5 innan idag så det slår fram och tillbaka mest hela tiden.
    Njut lite för mig också!

  2. Så mysigt men utevistelse. Ska tänka på att inte ha klackskor när jag hälsar på dig alltså. Ha ha…
    Snart ses vi på en fika. Kram

  3. Så bra att du kämpar på och tar dig ut fast du inte är frisk ännu, är bra att vistas utomhus och promenader går ju utmärkt eftersom man kan vila när det behövs

  4. Underbart när det fixas så att det lockar till utomhusaktiviteter! Har aldrig gillat att åka skridskor, men att bara gå runt där hade varit en upplevelse!

Kommentera

Up ↑

%d