Sämre än sämst

Hej

Hur mår ni alla fina? Jag hoppas att jag börjar pigga på mig nu när jag fått antibiotika för bihåleinflammation som alltid. Som alltid kännd det faktiskt som för mig. Oftast slutar en förkylning nämligen med samma present antibiotika för bihålorna. Sämre än sämst blir mitt betyg på vårdcentralen hos mig. Det kliade nästan i fingrarna på mig för jag ville samtidigt gå in och styra upp verksamheten.

Sämre än sämst

Det är nästan så jag vill låta bli att skriva om eländet på vårdcentralen här men Kamillas Kamera handlar ju om mitt liv och mina dagar och detta var mitt liv de senaste dagarna. Hur som haver i måndags ringde jag min nya vårdcentral och önskade en akuttid för bihålorna. Som hos många vårdinrättningar här i Stockholm blir man uppringd på ett bestämt klockslag. 11:45 var min tid tror ni att någon ringde? Självklart inte så då chattade jag med dem i deras app PTJ som de tydligen skulle använda sig mycket av. Utan svar såklart. Klockan 16:50 får jag svar i appen att de inte hade några tider för den dagen utan att jag skulle försöka nästkommande dag.

Det förstår väl vem som helst att dagens tider var slut. Strax före kl 18 blev jag uppringd av en sköterska på vårdcentralen som bad om ursäkt för dröjsmålet men det hade så så många sjuka och så vidare bla bla bla. Igår skulle jag få en tid och komma kl 11:30 som igår.

Kry är bättre och snabbare

När allt drog ut på ten i måndags tog jag kontakt med KRY och fick hjälp på momangen. Näsprej men tyvärr kan de inte sriva antibiotika utan det krävs läkarbsök fysiskt och så skrev kryläkaren in att det borde skickas en ny remiss till näsaklinik.

På plats i god tid

Igår var jag på plats i god tid. Det första slog slog mig när jag klev in i väntrummet var att det var sunkigare än vad vet jag. När jag fått vänta utan att något hänt i 25 minuter frågade jag i repan vad som händer. Då visade det sig att läkaren var på lunch för hen tyckte jag skulle tagit prover och crp innan men det fanns inte noterat någonstans. Efter många turer och försäkran om både covidvaccinpass och att jag haft infektionen och tagit snabbtester fick jag hjälp.

-Skynda dig ner till labbet och ta dessa prover så kommer du upp till mig, sa en sköterska så hjälper jag dig in till läkare.

I labbet fanns ingen remiss från läkare så det blev en del telefonsamtal mellan vårdcentralen och dem för att få remissen. När väl proverna var tagna rusade jag upp till vårdcentralen igen och in i korridoren som jag blivit tillsagd att göra. Halvvägs in kom repantanten springandes efter mig och frågade vad jag gjorde som bara gick in i korridoren. När jag vände på huvudet bad hon om ursäkt. Väl inne hos läkaren var det husförhör kändes det som med en läkare som pekare med sin bläckpenna hek vilt. Kontentan av det besöket blev antibiotika och remiss så jag gick vidare till apoteket och fick vänta en bra stund på min tur.

Då visade det sig att inget recept inkommit. SUCK blev min reaktion. Sämre än sämst. Så jag skrev ännu en gång i PTJ appen och fick inte svar förrän efter några timmar att läkaren nu var på annan avdelning och de skulle återkomma när de fick kontakt med hen. Strax före kl 18 kom nästa meddelande att nu fanns minsann receptet hos apoteket. Alltså var går gränsen på hur urkass en vårdcentral får vara för att bedriva verksamhet?

Listade om mig till annan vårdcentral

Redan hemma efter saknat recepet bytte jag eller listade om mig till annan vårdcentral. Nog för att det är bra att det finns så många flera ställen nu men kvaliteten får inte fallera för det. Organisation och struktur måste de verkligen bygga upp och det är redan nu innan måndag för de har verkligen ingen koll på vad de sysslar med. Mitt betyg på dem blir…..

KRAM KRAM

7 thoughts on “Sämre än sämst

Add yours

 1. Fruängen är privatägd och inte så bra enligt Martin. Pröva Segeltorp eller Skärholmen var hans råd.

 2. Skrattar lite åt det. Kände samma för Capio. Den chefen måste ha varit hög eller nåt, Klagade, men fortfarande ingen återkoppling från högre ort. Hur lätt är det att bara bemöta på ett bra sätt? Tar mindre tid, och du blir nöjd.

 3. Jag bytte från den ”vanliga” VC här i byn till en privat dr här i byn, det var så himla bra. Hon var så noggrann och det var alltid ordning och reda. Sen gick hon i pension, jag vägrade att byta tillbaka till den ”vanliga” VC så då fick det bli en privat klink i byn där jag arbetar.
  Jag blir så förbannad när VC inte fungerar som dom ska. Precis det du beskriver var jag med om på den ”vanliga” VC, doktorer som inte höll vad de lovade, labb som strulade bort prover, doktor som vägrade skriva ut en annan antibiotika till Vicce när han var liten trots att han hade få utslag över hela kroppen av just den antibiotikan osv osv. Hela familjen bytte till den privata kliniken i byn där jag jobbar.

  En vårdcentral precis som en skola MÅSTE fungera!

 4. Fy vad drygt! Att vara sjuk & samtidigt behöva rodda med allt det för att få lite antibiotika! Blä! Förstår att du valde en annan vc för framtiden! Krya på dig!

 5. Man undviker hjärna vårdcentralen då det aldrig riktigt blir som man vill känner jag. Att det ska vara så svårt. Hoppas du piggnar till snabbt fina du. Kram

 6. Så frustrerande att det ska vara så dåligt – dessvärre har de där vårdapparna resulterat i försämringar på befintliga vårdcentraler då de har så många läkare knutna till sig att det saknas till de fysiska VC. Så ja, både vi och de biter oss/sig själv i svansen när vi släpper fram dem. Särskilt som de ofta måste hänvisa till VC precis som i ditt fall eftersom de inte får ordinera läkemedel av viss sort och inte heller kan ta prover. Man det förklarar inte alla de misstag som skedde. Det är ju viktigt att komma igång med antibiotikan så snart som möjligt

 7. stackare, det är inte roligt att allt krånglar när man är sjuk och att man måste ränna runt en massa också, man kan bli trött på vårdcentralernas strul

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: