Nytt år, nytt namn och nytvättad bil

Hej

God fortsättning till er alla. Hoppas att nya året fått en bra start. Jag är fortfarande inte riktigt frisk men tråkar ur som alltid och gör vad jag orkar tills jag krocknar. Tänk vad alvedon faktiskt kan göra för en. Nytt år, nytt namn och nytvättad bil. Så startade jag årets allra första dag. Plus en runda med William innan Foodora fick köra hem middag till oss från Brödernas.

Nytt år, nytt namn och nytvättad bil

Nyår i Fruängen blev första för mig trots att jag bodde här i 3,5 år en gång tidigare i mitt liv. Men vid det tillfället blev det vad jag minns två fester i stan och en hemma fest hos pojkvännens polare. Hur som haver sköts det galet mycket fyrverkerier här. Strax innan tolvslaget valfärdade människor ner i Långbropark för att vad jag tror fira och se det vackra bättre. Själv stod jag på balkongen en stund men det var lite för dimmigt för att det skulle bli någon waokänsla.

Äntligen heter jag Kamilla med K

Det tog bara si så där 100 år att äntligen ta tag i saken på allvar. Ända sedan 1986 då jag gick i 8:an har jag stavat mitt namn med K istället för C. Till och med både i passet och körkortet har jag undertecknat med Kamilla. Någongång har det blivit lite problem vilket det vad jag fått lära mig förra veckan inte ska bli för det handlar om hur du undertecknat. I vilket fall som helst så betade jag av några punkter på en göra lista som blir lidande ibland på självaste nyårsafton. Eftersom jag var skrottig och fått ställa in alla mina stora planer för den dagen var det en perfekt dag för sånt.

Att det var hos Skatteverket jag skulle beställa blanketten kändes jag till och kom fram till sidan. Där det visade sig var enklare än enklast bara att skriva in, betala och godkänna. Sagt och gjort. Jag gav mig även ett förnamn till kanske lite för att manifestera att nu är det jag och livet som gäller. Nya jag blev Anna Kamilla Livia Ingela Rytterlund. Gissa om jag blev förvånad när jag två minuter efter mitt godkännande fick svar på dem att namnet var ändrat osv. Snacka om snabba puckar måste jag säga.

Nytvättad och fin bil igen

Igår efter lunch åkte jag med Wille till huset och tvättade av bilen vilken var skitigare än skitigast. Så nu kan jag åka runt igen utan att skämmas vilket jag nästan gjorde sista dagarna med Rosie som hon kallas för.

 

 

7 thoughts on “Nytt år, nytt namn och nytvättad bil

Add yours

 1. Alvedon kan verkligen göra under när man inte mår helt bra <3 härligt att du äntligen heter Kamilla med K skönt att ha bilden tvättat nu till det nya året 🙂

 2. Vi hade också ett dimmigt tolvslag, tyvärr.
  Inte förrän för ett par år sedan fick jag veta att min pappa faktiskt har ett K i början av sitt namn, men han har alltid stavat med C (efter att en lärare i skolan bestämt det då de var flera med samma namn!)!!

 3. Härligt att du fick det ordnat ju, många som ändrar namn och bokstäver faktiskt. Själv har jag inte skänkt en tanke på det. 🙂 ja det var en aning dimmigt 😉

 4. Vi hade det också dimmigt vid 12-slaget här. Härligt att du fått namnet ändrat och stavar det på rätt sätt! 😊

 5. Har funderat på det jag med. Jag skriver Madeleine, men i alla papper står det Madelene. Blir ju mest konstigt tänker jag. Går det så fort finns det ju inget att tveka på ens

 6. Fint med fyrverkerier. De kan i sig göra att det blir så dimmigt så det inte syns så bra men fina kan de va.
  Visste inte att det behövdes ändras hos Skatteverket när det bara är en bokstav, men låter rimligt när en tänker efter.

 7. Så bra att jobbet sköter sig och det går snabbt och smidigt. Eller jobbet och jobbet jag är ju inte anställd av SKV längre men jag sköter ju deras ärende varje dag på Servicekontoret.

  Jag har gått kurs i dokumentgranskning och jag hade nog höjt på ett ögonbryn om det stod Camilla i passet men att du skrev Kamilla. Men visst kan jag se att allt annat ser bra ut så hade jag släppt det.
  Det tråkiga med att byta namn är att man måste byta körkort, pass, bankkort osv.

  Här var det också dimmigt men vi kunde se en hel del faktiskt om än inte så mkt som vi brukar kunna se.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: