För mitt eget bästa

Hej

Hualigen vad jag har haft bubbel i hela kroppen idag. Lite som nystart. Ja jag vet att det fortfarande är 2021 och att jag borde vänta in tills 2022 att kicka igång nya året. För mitt eget bästa har jag planerat och gjort en storyboard för mitt 2022. Framför allt tänker jag dagligen hitta stunder där livet är och kan vara.

För mitt eget bästa

Idag startade jag upp dagen med ett yogapass. Efter allt hemma fix gav jag mig iväg till Älvsjö för att äntligen ta proverna som behövdes inför starten av ptsd-behandlingen som ska börja snart. Här om dagen hörde jag av en vän som precis som jag är en semelgalning att flera ställen redan börjat med dem.

Perfekt tänkte jag och kikade in genom fönstret på Thelins. Jisses där i disken med alla godsaker såg jag dem och smet in och bjöd mig själv på godfika. Mysigt och gott men tyvärr inte alls så gott som jag tänkt mig. Grädden kändes inte alls ny och fräsch så som jag vill ha den och även bullen var lite torr. Så mitt betyg på Thelins semla blir 2 av 5 Pinglor.

Duktiga flickor får en present när de varit hos doktorn

Det är ju en sanning från för i tiden eller hur. Fick ni också presenter när vi var hos doktorn som barn? Det fick jag men mest tror jag egentligen att jag fick present de gånger jag var duktig och ställde upp. För mestadels vägrade jag öppna munnen eller tvärvägrade fyraårskontrollen i flera år. Jag vägrade faktiskt den kontrollen tills jag var 6 år och minns att jag fick åka med pappa till Kalmar lasarett för att göra 4-årskontrollen. När jag den gången var duktig fick jag en egen bandspelare med två band ett med ABBA och det andra med Baccara. Sånt minns man ju eller hur.

Hur som helst idag lämnade jag fyra rör blod utan protester och då räknas man som duktig. Så i blomsterbutiken fick jag välja en present och valde små betongstjärnor. De var verkligen så fina och har redan fått sin plats här hemma.

Alltså hur fina var inte Eklaholm krukorna? Om det finns tid när Tilda och jag ska neråt landet i slutet av januari får vi allt stanna till hos Karl-Fredrik på Eklaholm.

För mitt eget bästa bjöd jag mig på en härlig PW med både nytta ooch nöje idag.

SES OCH HÖRS

 

6 thoughts on “För mitt eget bästa

Add yours

  1. Roligt att man minns vissa saker från sin barndom. Jag minns en gång när jag var sjuk och var hos min dagmamma. När pappa kom och hämtade mig hade han med sig ett paraply till mig 🙂 Också något som fastnat i minnesbanken 😀

  2. Med sjuksköterska till mor så fick minsann inget för att man var duktig hos dr. Men när man tog äcklig medicin fick vi en bit choklad även om det var mitt i veckan.

    Storyboard 🤔 det kanske jag också borde göra. Tack för tipset!

  3. Så olika det kan vara. Mitt ena barnbarn säger jämt att det är så roligt att gå till doktorn och tandläkaren för dom är så snälla. Visst är det underbart? Eklaholm är mysigt. Var där i somras. Massa saker, så ibland såg man inte ”skogen för alla trän” Det vi mindes bäst var fikan ute. Fick provsmaka på deras choklad. To die for. Sen mötte vi Petter där som jobbade.

  4. Självklart måste man bli belönad när man varit duktig. Leva livet 2022 lockar måste jag säga och då ska det bli vårt år. Kram

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: