Du hade väl ett val

Hej

Tro fasiken att jag hade och har ett val. Ibland kan bara valet innebära och vara två. Du hade väl ett val. Valet kan handla om för vem man gör valet. Leva eller överleva kan låta starkt men krast så handlar det mesta om att leva eller överleva.

Du hade väl ett val

Vad betyder egentligen leva och överleva? Den karamellen ska jag ha klurat på tills imorgon då jag återigen har möte med min Hedvig. Allt vi gör och hur vi agerar i olika situationer utgår ifrån att antingen leva eller överleva. Där leva vill något mera, uppleva, känna, vara och är nyfiken. Medan överleva kan handla om att stå ut, vara nöjd med hur allt är och känns eller att leva livet i sin gilla lunk. Nu börjar jag bli djup här jag vet så jag droppar detta tänket nu. Men nu fick ni allt en inblick på vad som snurrar runt i skallen på mig just nu.

Kvällen gick snabbt med lurarna i öronen

Medan Tilda tränade idag stannade jag kvar i Tullinge med en kanonbra bok i lurarna. Tiden sprang nästan iväg. Jag hann med både en promis, handla och en kaffe på Tegners och en skön stund i bilen. Ingen stress utan bara lugn och ro i min egen takt. Helt klart en kväll i min smak.

Snacka om fina pepparkakshus hos Tegners. En mamma till en gammal hockeykompis till Marcel gör helt magiska pepparkakshus. Hon skulle säkert vinna SM om det nu finns någon sådan tävling i dessa hus. Det kanske skulle vara ett strävansmål för mig till nästa år att bli en mästare på pepparkakshus. Vad tror ni om det?

Kvällens boktips 

Jag känner att jag måste tipsa er om boken som jag fastnat för just nu på Storytel. När ingen hör När ingen ser av Ida Mortenson. Trots att det innebär livsfara för Ida att avslöja sin hemlighet så har hon till slut inget val.

Dags att skriva godnatt till alla mina sötnosar innan jag tänker krama kudden i natt.

 

7 thoughts on “Du hade väl ett val

Add yours

 1. Leva eller överleva?!
  Ja, det tål att tänkas på och väljer man att leva kan utmaningarna hopa sig.
  Detta är något jag tänker på ofta och när tankarna blir för djupa… ja, då är det dags att välja livet alla dagar i veckan.
  Jag önskar att jag valt annorlunda många gånger och valt livet i stället. Stor kram till dig <3

 2. Så fina pepparkakshus måste snart ta och göra ett med barnen.
  Fika på Tegnérs är ju inte helt fel.
  Och jaaa du får fundera på vad leva och överleva är för dig….
  Leva och se långsiktigt på framtiden och allt den bjuder på tror jag är viktigt.
  Kram

 3. Bra med ett boktips, pepparkakshusbygge är roligt, dock har jag testat det en tidigare jul och allt jag kan säga är att jag är imponerad av folk som har tålamodet som krävs, själv hör jag defenetivt inte till den skaran..men värt att prova ändå för vem vet hur bra man är på saker innan man testat

 4. ja ibland har man dem där djupa tankarna och funderingar kring livet. bra boktips du ger 🙂

 5. Det är en viss skillnad på lev och överleva.
  Min bonusdotter och hennes mamma gör pepparkakshus varje år. Lägger ut på fb för alla att välj vilket hus som är bäst. Själv är jsg ingen pepparkakshus bakerska
  Kram Kajsa

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: