Fotograferandet klart för bildjournalisten

Hej

Gillar ni vintern och kylan eller fryser ni rumpan av er?  Jag har sagt det många gånger förrut att jag älskar vintern. Fotograferandet klart för bildjournalisten. Under dagens lilla runda gjorde jag klart sista foto momentet på min bildjournalist kurs. Så nu återstår bara skrivdelen men den tänkte jag fixa till i mellandagarna.

Fotograferandet klart för bildjournalisten

Det har verkligen varit lärorikt och en utmaning att läsa bildjournalistik. Eftersom jag är så intresserad av bilder och foto har jag verkligen tagit det mesta till mig. Några utmaningar var i svåraste laget som att ta porträtt på främlingar. Den utmaningen var svårast för jag kände mig nästan löjlig framför allt att fråga om jag fick ta bilder av främlingarna jag ville fota.

Annars så har jag lärt mig massvis med nya begrepp och fått ny kunskap som jag inte tidigare hade kunskap om. Jag får väl stolt erkänna att jag kanske blivit en bättre fotograf i vissa avseenden. Nu får jag hoppas att jag får godkänt på skrivdelen också men den borde vara den enklaste enligt mig.

Knäet vill inte som jag

Ena knäet opereade jag för några år sedan då det stökade och gjorde ont. Jag hade då plicasyndrom i båda knäna. Vänstra hade mindre så det lät vi vara. På senare tid stökar det av och till när jag överanstränger det. Igår till exempel ville det inte alls vara med sista kilometrarna hem på min långa runda på 1,7 km. Så idag fick det bli en betydligt kortare sväng för som sagt knäet ville inte som jag idag heller. Hur som haver fick jag lapa både frisk luft och solsken. Men framför allt andas frisk luft.

”De säger att Sverige är vackert på vintern. Hur vet de det? Då är ju Sverige täckt av snö”

Tage Danielsson

 

 

 

 

9 thoughts on “Fotograferandet klart för bildjournalisten

Add yours

  1. Alltid bra att du är nöjd med kursen, fotokurser kan verkligen vara olika i nivå så det är svårt att veta om de blir givande eller inte på förhand, fina bilder och ja, jag gillar inte heller att fråga främmande människor om jag kan få fotografera dom, mest för att jag vet hur jag själv känner mig om någon jag inte känner frågar mig om samma sak, men bra att du fixade det i alla fall

  2. Härliga bilder, roligt att gå en kurs där du lär dig mer om sånt du har intresse för. Usch, gå och ta bilder på främlingar? Den hade nog inte jag heller tyckt om 🤔🤪

  3. Själv fryser jag rumpan av mig även om vintern är vacker. Så fina bilder du bjuder på och alltid kul att utveckla sitt fotograferande. Kram

  4. Jag är lite kluven. Gillar vintern på ett sätt, gillar ljuset när det är snö och sol – men ogillar slasket och kylan… Gillar inomhusperioden vid advent och jul, men ogillar att det är mörk på morgonen..
    Kul att du känner att du utvecklats! Jag skulle nog behöva gå en fotokurs.

Kommentera

Up ↑

%d