Fördelar med en vinterpromenad

Hej

Fantastiska fördelar med en vinterpromenad har jag både tagit till mig och anamat idag. Undviker du att gå ut och gå för att det är för kallt eller för halt? änk om! Kyla och snö är rena bonusen för din promenad.

Fördelar med en vinterpromenad

Visste du att du bara behöver promenera 30 minuter varje dag för att halvera risken att drabbas av våra stora folksjukdomar hjärtkärlsjukdom, demens och diabetes. Känslan av välbefinnande ökar när du rör på dig utomhus. Forskare tror att det är därför personer med yrken där man vistas mycket utomhus löper 40 procents mindre risk att drabbas av depression. Måste vara därför jag mådde så bra när jag jobbade på uteprofil avdelningarna.

All rörelse påverkar blodsockret. Även en långsam promenad sänker blodsockret och insulinpåslag minskar. Det är goda nyheter för dig som vill gå ner i vikt. Kroppen behöver mera energi för att hålla sig varm när den omgivande temperaturen sjunker. Framför allt för min egen del handlar mina promenader om att vara aktiv och i rörelse för där och då hämtar jag energi och ny kraft.

Milen runt i gamla hoods

Idag blev det 1,5 mil i benen i kylan. Termometern här i Stockholm visade minus 15 när jag gav mig ut. Kylan bet i kinderna men det var samtidigt så galet skönt att bara gå. Jobbigast var att det var kallt om fingrarna att fota. För det var inte särskilt enkelt att ta bilder med vantarna på.

Efter ett ärende i Liljeholmen gav jag mig ut runt Trekanten och bort till Vinterviken. Den gamla rundan som Wille och jag gick flera gånger i veckan när han var liten och vi bodde i Gröndal. Det var verkligen igår jag var där och gick runt. Till våren måste jag verkligen tillbaka till Vinterviken och mysa och ta en fika.

 

 

 

4 thoughts on “Fördelar med en vinterpromenad

Add yours

  1. Jag tycker ju inte om kylan men jag vet och håller med dig att mår bra av att komma ut och så får man ju så fina vinterbilder nu 🙂

  2. Som vanligt fina bilder och ja jag håller med om att en vinterpromenad i kylan är riktigt trevligt bara man har rejäla kläder på sig, du var ju riktigt duktig och gick långt också

  3. Vinterpromenader är oerhört stärkande. Lite väl kallt just nu bara men det positiva när det är kallt är att himlen bjuder på vackra färger.

Kommentera

Up ↑

%d