Smakar ni också på snön

Hej

Halleluja i natt fick vi i Stockholm också äntligen snö. Som jag längtat efter den nu faktiskt. Jag älskar alla årstider och tycker att var och en har sin tjusning. Men så är jag väl lite vad man kallar ett utebarn. Kanske inte så konstigt att jag jobbat på två olika uteavdelningar genom åren. Smakar ni också på snön. Jag bara måste smaka på snön minst en gång när den är så där härligt ny och fräsch.

Smakar ni också på snön

Nej, det är inte farligt att äta ren sand, snö eller grus. Men om det innehåller bajs eller kiss från djur eller människor kan barnet bli sjuk. Så en gång för alla sluta bli hysteriska om barnen eller vuxna skulle äta lite snö.  Om snön är liljvit kan du säkert mumsa på den. Men om snön är färgad på något sätt bör du låta bli men det säger sig självt. Tro mig om barn eller vuxna stoppar snö i munnen väljer de till 97% snö som ser vit och ren ut.

Snö är kristalliserat vatten

Det innebär att snön är renare än de flesta typer av nederbörd. Många varnar och säger att äter du snö får du mask i magen och då kan du….Ja vad som kan hända då hittas på i all oändlighet för att skrämma snömumsarna. Jag var en riktig snömumsare som barn. Nu är nog grejen den att jag bara måste för grejen skull smaka på snö. För visst fasiken är snö ganska gott.

Om man äter snö kan man få mask i magen

Detta är en av de riktigt klassiska varningarna som vuxna säger till barn för att få dem att låta bli att smaka på snön. På snö som legat några dagar kan det visserligen ha samlats avgaser och annan osynlig smuts. Men inte för att man får i sig farligt mycket sådant om man äter en handfull snö eller två. När man talar om ”mask i magen” brukar det gälla springmasken vilken är en himla otrevlig rackare. De kan spridas via ägg vilka ofta är tåliga nog att härda ut i snö. Maskarna däremot skulle inte klara sig. Risken att smittas via konsumerad snö torde ändå vara teoretisk minimal.

Pepparkaksfrappe och Donken lunch

Jag var iväg med dottern idag som hade bestämt sig för att hon ville vaccinera sig mot covid. Helt hennes beslut trots att även hon hade corona i samma sväng som nästan alla i familjen i april i fjol. Tyvärr så hade vi både hoppat över lunchen och magarna skrek efter mat så det blev ett stopp i McDriven hos den berömda hamburgerrestaurangen.

Vi delade på en pepparkaksfrappe bara för att. Den var verkligen en höjdare. så nästa gång ni är på Donken testa den säger jag bara.

7 thoughts on “Smakar ni också på snön

Add yours

  1. Stora dottern har också äntligen sagt ja till vaccination så den 14 dec ska hon ta första sprutan..hela familjen hade ju covid 19 i april och vi övriga är vaccinerade förrutom lilla dottern men det kan vara bra ändå, ja, härligt med snö, vi har också fått snö, dock lite mindre än er vad det ser ut som på bilderna men mysigt värre

  2. Äter hellre på Donken än snö, fast jag har ingen hysteri om att äta snö. Dessutom tror jag fortfarande på att lite skit rensar magen och att alla skulle må bättre de inte var så hysteriska för minsta lilla.
    Jag tycker det är bra att alla vaccinerar sig. så bra gjort dottern
    Kram Kajsa

  3. Jag smakar faktiskt inte på snön men vet jag gjorde när jag var liten, så öppnade man munnen när det snöade och fångade flinga på tungan 🙂

  4. Idag när jag gick ut så kom första snön här eller första och första. Hoppas att denna snö får ligga kvar nu, det blir ju så fint ute. 🙂

  5. Det här med att man får mask i magen av att äta snö är ändå lustigt. Hur överlever masken liksom i minusgrader? Ha ha…

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: